Andrea Motlíková

Durynská soljanka – vydatná polévka s uzeným masem, klobásou a kyselými okurkami

Moje hodnocení
1x

Jestli existuje něco, čemu opravdu nemůžeme odolat, jsou to poctivé a syté polévky! Zelňačka, bramboračka, gulášovka, kulajda... No, mohli bychom pokračovat dál. Proto jsme do našeho polévkového repertoáru přidali i soljanku. Připravit si ji můžete v různých variantách, klidně i bez masa, a to třeba s houbami. Tato ale na mase rozhodně nešetří!

4 porce
60 minut
ukrajinská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Na oleji nebo sádle zpěňte cibuli, přidejte nakrájené uzené maso a klobásy, opečte, posypte paprikami a vmíchejte rajský protlak.
  2. Přidejte bobkový list a nové koření a zalijte uzeným vývarem. Vařte zhruba 30 minut, poté přidejte nakrájenou papriku a na malé kostičky kyselé okurky.
  3. Dosolte, opepřete, přidejte jíšku a provařte. Pokud se vám polévka zdá málo kyselá, ochuťte ještě trochou nálevu z okurek nebo octem.
Polévka by měla být hodně hustá, spíše takový " Eintopf". Podávejte ji se lžící zakysané smetany.

Nebo si připravte další poctivou polévku, tentokrát podle videoreceptu. Uzenou polévku s kroupami!

Kompletní recept najdete ZDE

Otestovat můžete také další pokrmy s voňavým uzeným masem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty