Suroviny
- filet z lososa 600 g
- limetková šťáva ze 2 limetek
- mladá cibulka (zelenou část nechte na ozdobu) 3–4 ks
- žampiony 3–4 ks
- červená paprika 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- cibule 2 ks
- česnek 5 stroužků
- olivový olej 2 lžíce
- kokosové mléko 1 plechovka
- drcená rajčata 1 plechovka
- rybí vývar (nebo zeleninový) 1–2 hrnky
- sůl
- barevný pepř (čerstvě namletý)
- kajenský pepř
Postup přípravy
- Filety lososa zbavte kůže, nakrájejte ho na kostky a vložte do misky, kde je zalijte limetkovou šťávou. Dobře je promíchejte a odložte stranou.
- Zahřejte olej v hrnci. Připravte veškerou zeleninu, nakrájejte ji na plátky a lehce ji orestujte, dokud nebude cibule lesklá. Podlijte trochou vývaru a přidejte drcená rajčata. Poté přilijte zbylý vývar a kokosové mléko. Dochuťte solí a pepřem.
- Nechte zeleninu vařit 15 minut a na posledních 5 minut přidejte kousky lososa včetně limetkové šťávy.
Vyzkoušejte také delikátní krémovou polévku z lososa podle návodného videoreceptu
kompletní recept najdete ZDE