Suroviny
- rybí filet (z bělomasé ryby) 500 g
- krevety 300 g
- dýně 1/2 ks
- suché bílé víno 300 ml
- vývar (z mořských plodů, případně ze slupek z krevet)
- krájená rajčata 1 plechovka
- limetková šťáva z 1 limety
- červená cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- červená chilli paprička 1 ks
- česnek 4 stroužky
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Rybí filet nakrájejte na kostky a ty pokapejte limetkovou šťávou, nechte chvíli odležet.
- V hrnci rozehřejte olej. Nejprve nechte zpěnit cibuli nakrájenou na kostičky, poté přidejte nadrobno nakrájený řapíkatý celer, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku a chvíli ještě restujte.
- Přidejte krájená rajčata, vývar a suché bílé víno. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 20 minut. Přisypte najemno nastrouhanou dýni a vařte 10 minut.
- Vložte rybí kostky a oloupané krevety a nechte bublat dalších 10 minut. Dochuťte limetkovou šťávou, solí, čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte tak voňavou rybí polévku s ouzem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE