Neplecha na plechu

Krémová kuřecí polévka se spoustou schované zeleniny

Moje hodnocení
1x

Chtěli byste si během zimy dopřát opravdu kvalitní polévku, plnou zeleniny i masa? Pak pro vás máme skvělého kandidáta! Tato krémová kuřecí polévka zahřeje na duši a hlavně perfektně zasytí každého hladovce.

4 porce
60 minut

Kuře:

Do polévky:

Postup přípravy:

  1. Kuřecí stehna očistěte, dobře je osolte a opepřete ze všech stran. Poté je odložte stranou.
  2. Nyní nakrájejte všechny suroviny. Cibuli nakrájejte najemno. Stroužky česneku prolisujte. Brokolici naporcujte na malé růžičky. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
  3. Brambory také očistěte a nakrájejte na kostičky. Ty udělejte jako poslední, protože brambory na vzduchu poměrně rychle černají.
  4. Ve větším hrnci rozehřejte trochu ghí, másla nebo oleje – jednoduše toho, co používáte nejraději. Stehno na něm opečte ze všech stran a poté ho odložte stranou (trvá to cca 8 minut).
  5. Na výpeku nechte zesklovatět cibulku a lehce orestujte česnek. Vše zalijte vývarem, přihoďte brambory, 2 nakrájené mrkve a opečené stehno. Takto polévku vařte 30 minut – pokud máte jedno velké půlkilové stehno, vařte ho déle, cca 45 minut, dokud nepůjde dobře od kosti.
  6. Když je stehno hotové, vyndejte ho z polévky. Polévku rozmixujte dohladka a vložte do ní zbylou zeleninu. Tedy hrášek, brokolici a zbytek mrkve. Přisypte tymián a vařte ještě 15 minut.
  7. Než zelenina změkne, oberte stehno a maso vraťte do polévky. Polévku dochuťte solí a pepřem a zalijte trochou smetany.
  8. Polévku servírujte horkou. Na dozdobení použijte například klíčky ředkvičky a na kousky nalámané chlebové chipsy nebo jihotyrolský horský chléb „Schüttelbrot“.

Pokud máte rádi poctivé polévky, můžete vyzkoušet i uzenou podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo tu máme další recepty na kuřecí polévky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty