Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bylinkové karbanátky po asijsku

4 porce
do 1 hodiny
Bylinkové karbanátky po asijsku
Bylinkové karbanátky po asijsku Autor: Gurmet
Šťavnaté placičky plné voňavých bylinek jsou přímo předurčeny k namáčení do domácí majonézy nebo bylinkového másla.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso, bylinky, strouhanku, vejce, koření, rozdrcený česnek, passatu, sójovou omáčku a zázvor promíchejte na hladší směs. Dochuťte a dobře ji prohněťte, čím hladší bude, tím lépe bude na špejlích držet. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Z masové hmoty tvořte menší šišky, které napíchejte na špejle. Vložte je na plechu s pečicím papírem do trouby a pečte asi 35 minut (maso je nutné péct zvolna, aby zůstalo šťavnaté). Po upečení namáčejte špízy do rozpuštěného másla a obalte je ve zbylých bylinkách.
  3. Šťavnaté špízky podávejte ještě s citronem, aby si je každý mohl zakápnout podle chuti.
Reklama

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama