Suroviny
- cuketa 100 g
- brambory (varný typ C) 500 g
- mrkev 1 ks
- cibule (malá) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- vejce 1 ks
- tuňák ve vlastní šťávě 185 g
- špaldová hladká mouka 100 g
- řepkový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy, osolte ji a nechte vypotit. Brambory oloupejte, mrkev omyjte nebo také oloupejte a obojí nastrouhejte najemno k cuketě. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte.
- Brambory s cuketou a mrkví sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. Přidejte k nim cibuli, vejce, slitého tuňáka, mouku a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a promíchejte.
- V pánvi rozehřejte olej. Z připravené směsi vytvarujte 12 placiček a postupně je opékejte v pánvi 1–2 minuty z každé strany na středním stupni.
PRIMA TIP: Křupavé karbanátky podávejte s dipem ze zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu a čerstvých bylinek.
- Tyto karbanátky jsou vhodné i pro děti ve věku 1–2 roky.
Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky Zdroj: Jíme zdravě s dětmi
Vyzkoušejte i recept na výborné cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE