Jíme zdravě s dětmi

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky

Moje hodnocení
1x

Křupavé karbanátky skvěle chutnají a báječně se drží v malé ručičce. Lze je kousat jako lízátko! Akorát tohle je mnohem zdravější. Ryby by měli jíst děti i dospělí ideálně dvakrát týdně, pokud neseženete čerstvou rybu, je konzerva s rybím masem ve vlastní šťávě adekvátní náhradou. Větším dětem a sobě můžete směs dochutit bylinkami nebo kořením.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy, osolte ji a nechte vypotit. Brambory oloupejte, mrkev omyjte nebo také oloupejte a obojí nastrouhejte najemno k cuketě. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte.
  2. Brambory s cuketou a mrkví sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. Přidejte k nim cibuli, vejce, slitého tuňáka, mouku a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a promíchejte.
  3. V pánvi rozehřejte olej. Z připravené směsi vytvarujte 12 placiček a postupně je opékejte v pánvi 1–2 minuty z každé strany na středním stupni.
PRIMA TIP: Křupavé karbanátky podávejte s dipem ze zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu a čerstvých bylinek.
  • Tyto karbanátky jsou vhodné i pro děti ve věku 1–2 roky.

Vyzkoušejte i recept na výborné cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě s dětmi

Kolektiv autorů Jíme zdravě s dětmi

Oblíbená trojka Jíme zdravě oslovila lékařku Lenku Karbanovou a nutriční terapeutku Vendulu Večeřovou a společně vytvořili kuchařku pro děti s jasným cílem – vytvořit jim správné stravovací návyky od prvních příkrmů do 12 let. Pak už je budou mít tak zakořeněné, že budou jíst zdravě a chutně samy.

Nápadité, lahodné a jednoduché recepty jsou osvědčeným klíčem ke změně stravování, přehledné kapitoly vás přirozeně provedou výběrem, co budete dneska vařit i s ohledem na věk vašich strávníků. Stovku receptů doplňují texty o zavádění příkrmů, správném stravování dětí i jejich vývoji. Vědecky podloženo a osobně vyzkoušeno mnoha dětmi i jejich rodiči! Trio Jíme zdravě opět dokázalo, že zdravě, chutně a pestře může jíst každý a každý den a vaření vás nemusí stát výplatu, nervy ani všechen volný čas.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty