reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Šťavnaté vepřové karbanátky s fetou
Autor: Pradobroty.cz Šťavnaté vepřové karbanátky s fetou

Šťavnaté vepřové karbanátky s fetou

Hodnoceno: 5x
Karbanátky jsou chuťovka, kterou si náš národ oblíbil už hooodně dávno. Není tedy divu, že zkoušíme různé variace, a proto pro vás máme masovou směs s řeckým sýrem feta. Stojí za to! :)
do 1 hodiny
3–4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Maso nechte asi hodinu odpočívat v teple.
  2. Toustový chléb namočte do vody a následně vymačkejte a rozdrobte do mísy. Přidejte maso, vejce, sůl, pepř, oregano, bazalku a rozdrobte fetu. Směs zamícheite, a pokud je řídká a nedrží tvar, přisypte strouhanku.
  3. Pak rukou vytvářte spíše menší karbanátky (tak 2 cm vysoké), obalte je ve strouhance (ideálně když je nasypaná v hlubokém talíři) a vyskládejte na prkýnko.
  4. V pánvi rozpalte olej (hladina asi 1 cm vysoká) a pak na středním plameni smažte karbanátky asi pět minut z každé strany. Karbanátky budou mít krásnou zlatohnědou barvu a vevnitř musí být prosmažené (to raději zkontrolujte rozříznutím jednoho karbanátku).
  5. Karbanátky lze upéct v troubě (na 180 °C) asi za 40 minut, ale chutnají víc jako sekaná.
  6. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky, přidejte lžičku soli, pár zrnek kmínu, zalijte horkou vodou a vařte asi 12 minut.
  7. Brambory slijte a přímo do hrnce  hoďte máslo a pod pokličkou nechte rozpustit. Pak brambory rozšťouchejte. Ohřejete si mléko téměř k varu, z větší části ho nalijte na brambory a šlehací metlou vyšlehejte kaši bez větších kousků. Pokud je kaše příliš hustá, přidávejte po částech mléko a zašlehávejte.
  8. Kaši před podáním polijte rozpuštěným máslem.

reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: karbanátky , Hlavní jídla