Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené brambory s brynzou
Jednoduchý recept, který si vás získá svou osvědčenou kombinací chutí. Brambory, brynza nebo tvaroh a vypečená slanina? Něco takového přece nemůže chutnat špatně! ;)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- brambory (nejlépe nové) 1 kg
- brynza nebo tvrdý tvaroh 200 g
- hustý bílý jogurt 100 g
- pažitka 1 lžíce
- sůl, pepř
- slanina nebo špek 100 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozpalte troubu na 220 °C.
- Brambory si v půlce nařízněte nožem, ale nerozkrojte úplně.
- Dejte péct cca na 30–50 minut – dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
- Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidejte bílý jogurt.
- Ještě přidejte pokrájenou pažitku, osolte dle chuti (pozor, brynza je dost slaná) a opepřete.
- Připravte si pánev a tu rozpalte na střední plamen.
- Pokrájejte slaninu nebo špek na půlcentimetrové kostičky a dejte vypražit. Nepospíchejte, musí být krásně křupavé.
- Upečené brambory se rozšklebí, pak je krásně naplníte směsí.
- Nakonec posypete vypraženou slaninou nebo špekem.
Smooth & cooking
Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.
Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.
Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.