Smooth & cooking

Pečené brambory s brynzou

Moje hodnocení
6x

Jednoduchý recept, který si vás získá svou osvědčenou kombinací chutí. Brambory, brynza nebo tvaroh a vypečená slanina? Něco takového přece nemůže chutnat špatně! ;)

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozpalte troubu na 220 °C.
  2. Brambory si v půlce nařízněte nožem, ale nerozkrojte úplně.
  3. Dejte péct cca na 30–50 minut – dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
  4. Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidejte bílý jogurt.
  5. Ještě přidejte pokrájenou pažitku, osolte dle chuti (pozor, brynza je dost slaná) a opepřete.
  6. Připravte si pánev a tu rozpalte na střední plamen.
  7. Pokrájejte slaninu nebo špek na půlcentimetrové kostičky a dejte vypražit. Nepospíchejte, musí být krásně křupavé.
  8. Upečené brambory se rozšklebí, pak je krásně naplníte směsí.
  9. Nakonec posypete vypraženou slaninou nebo špekem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty