Pečené brambory s brynzou
Zdroj: Smoothcooking.cz
Pečené brambory s brynzou
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Jednoduchý recept, který si vás získá svou osvědčenou kombinací chutí. Brambory, brynza nebo tvaroh a vypečená slanina? Něco takového přece nemůže chutnat špatně! ;)
Postup přípravy
-
Rozpalte troubu na 220 °C.
-
Brambory si v půlce nařízněte nožem, ale nerozkrojte úplně.
-
Dejte péct cca na 30–50 minut – dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
-
Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidejte bílý jogurt.
-
Ještě přidejte pokrájenou pažitku, osolte dle chuti (pozor, brynza je dost slaná) a opepřete.
-
Připravte si pánev a tu rozpalte na střední plamen.
-
Pokrájejte slaninu nebo špek na půlcentimetrové kostičky a dejte vypražit. Nepospíchejte, musí být krásně křupavé.
-
Upečené brambory se rozšklebí, pak je krásně naplníte směsí.
-
Nakonec posypete vypraženou slaninou nebo špekem.
Pečené brambory s brynzou 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Pečené brambory s brynzou 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz