Suroviny
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 220 °C.
- Brambory si v půlce nařízněte nožem, ale nerozkrojte úplně.
- Dejte péct cca na 30–50 minut – dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
- Mezitím si v misce rozmíchejte brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidejte bílý jogurt.
- Ještě přidejte pokrájenou pažitku, osolte dle chuti (pozor, brynza je dost slaná) a opepřete.
- Připravte si pánev a tu rozpalte na střední plamen.
- Pokrájejte slaninu nebo špek na půlcentimetrové kostičky a dejte vypražit. Nepospíchejte, musí být krásně křupavé.
- Upečené brambory se rozšklebí, pak je krásně naplníte směsí.
- Nakonec posypete vypraženou slaninou nebo špekem.
Pečené brambory s brynzou 2 Zdroj: Smoothcooking.cz