Také milujete brambory ve všech podobách? Ve slupce, šťouchané, jako kaši, hranolky nebo třeba zapečené? Tak to je tento recept právě pro vás! Tyto v troubě pečené brambory s octem a solí se dají výborně připravit jako chuťovka, třeba ke sledování nějakého sportovního zápasu nebo když přijdou kamarádi.
Brambory očistěte pod vodou, osušte a nakrájejte na půlky (větší potom na čtvrtiny).
Řeznou stranou dolů je rozložte na plech a postupně na ně nalijte vinný ocet, vodu a olej.
Nakonec brambory zlehka posypte solí a dejte péct do trouby zhruba na 2 hodiny.
V polovině pečení brambory promíchejte, aby se opekly rovnoměrně ze všech stran (možná budou přilepené k plechu, ale celkem lehce půjdou nějakou špachtlí odlepit).
Brambory jsou hotové ve chvíli, kdy se odpaří veškerá tekutina kromě oleje a brambory budou zlatavé a křupavé.
Před podáváním brambory ještě trochu osolte a zasypte čerstvými bylinkami, dobrá je třeba petržel nebo koriandr.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!