Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Kotlety na šlehačce s bramborem a cibulí

Moje hodnocení
41x

Vepřové kotlety zapečené s bramborami a šlehačkou jsou jednoduché a ukrutně dobré. Vršte suroviny na sebe postupně a zachovají si tvar a zároveň se společným pečením prolnou jejich chutě a vůně. Pokud nemáte pomalý nebo chytrý hrnec, můžete vše naskládat do hrnce a pozvolna dusit, nebo dát do pekáče a zakryté péct. Dáváte-li přednost křupavějším bramborám, upečte je zvlášť na plechu a na posledních pět minut je posypte strouhaným sýrem.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso nařízněte po stranách, aby se při pečení nekroutilo. Osolte ho a opepřete. Brambory oloupejte a nakrájejte na 2mm plátky a promíchejte je se smetanou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky.
  2. V hrnci nebo pekáči rozehřejte máslo či sádlo a maso v něm opečte z obou stran dohněda, trvá to zhruba 5 minut z každé. Opečené maso vyjměte na talíř a na tuku orestujte cibuli a kmín dozlatova. Také vyjměte. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Do volného hrnce či pekáče vyskládejte polovinu brambor se šlehačkou, zlehka osolte a opepřete, poklaďte masem a cibulí, zakryjte zbylými bramborami, přelijte zbylou smetanou a posypte rozdrobeným nebo nastrouhaným sýrem. Přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova a doměkka zhruba 50 minut. Pokud maso s bramborami vaříte, na nižším stupni to bude trvat okolo 1½ hodiny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Komička a zpěvačka Adéla Elbel je také mámou dvou dcer, a tak každý den přemýšlí, co bude vařit. Ve vtipné kuchařce zpracované jako komiks ji inspiruje šéfkuchař Ondřej Slanina známý z dua Kluci v akci. Vybírat můžete z 31 receptů převážně na hlavní jídla, která jsou nejen chutná, sytá a zdravá, ale i rychle hotová. Zvlášť pokud použijete chytré pomocníky od Tefalu, díky kterým zůstane kuchyň čistá i po večeři.

Vydalo EV public relations.


Přečtěte si také

Recepty