Zdeněk Pohlreich

Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa

Moje hodnocení
6x

Grilování už dávno není jen doménou léta, v krytých venkovních kuchyních nebo klidně na balkoně můžete grilovat v podstatě celoročně. Vyzkoušejte třeba recept na výtečné kotlety s voňavou a křupavou krustou z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • vepřové kotlety s kostí 4 ks (à 400 g)
  • olivový olej na potření
  • dijonská hořčice 4 lžičky
  • vločková sůl a čerstvě namletý pepř

Bylinková krusta

Postup přípravy

  1. Připravte bylinkovou krustu. Strouhanku dejte do pánvičky a zlehka na grilu opražte. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátne, přesypte ji do nádoby od tyčového mixéru. Přidejte petržel, mátu, sdrhnuté lístky rozmarýnu, špetku soli a pepře a rozmixujte nahrubo tyčovým mixérem.
  2. Kotlety musí být alespoň 3–4 cm silné a ponechte jim po stranách vrstvu tukového krytí. Kotlety osolte a opepřete a z jedné strany potřete olejem. Potřenou stranou vložte kotlety na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a grilujte 5 minut z každé strany. Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C.
  3. Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě. Servírujte dochucené vločkovou solí a pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty