Suroviny
- vepřové kotlety (s kostí) 4 ks (à 400 g)
- olivový olej (na potření)
- dijonská hořčice 4 lžičky
- sůl (vločková )
- čerstvě namletý pepř
Bylinková krusta
- strouhanka 50 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- máta (čerstvá ) 1 hrst
- rozmarýn (čerstvý ) 2 snítky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Připravte bylinkovou krustu. Strouhanku dejte do pánvičky a zlehka na grilu opražte. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátne, přesypte ji do nádoby od tyčového mixéru. Přidejte petržel, mátu, sdrhnuté lístky rozmarýnu, špetku soli a pepře a rozmixujte nahrubo tyčovým mixérem.
- Kotlety musí být alespoň 3–4 cm silné a ponechte jim po stranách vrstvu tukového krytí. Kotlety osolte a opepřete a z jedné strany potřete olejem. Potřenou stranou vložte kotlety na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a grilujte 5 minut z každé strany. Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C.
- Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě. Servírujte dochucené vločkovou solí a pepřem.
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa 2 Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa Zdroj: Na grilu