Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa
Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa
Zdroj:
Na grilu
Grilování už dávno není jen doménou léta, v krytých venkovních kuchyních nebo klidně na balkoně můžete grilovat v podstatě celoročně. Vyzkoušejte třeba recept na výtečné kotlety s voňavou a křupavou krustou z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha.
Postup přípravy
-
-
Připravte bylinkovou krustu. Strouhanku dejte do pánvičky a zlehka na grilu opražte. Jakmile se rozvoní a lehce zezlátne, přesypte ji do nádoby od tyčového mixéru. Přidejte petržel, mátu, sdrhnuté lístky rozmarýnu, špetku soli a pepře a rozmixujte nahrubo tyčovým mixérem.
-
Kotlety musí být alespoň 3–4 cm silné a ponechte jim po stranách vrstvu tukového krytí. Kotlety osolte a opepřete a z jedné strany potřete olejem. Potřenou stranou vložte kotlety na gril nad přímé žároviště se středním ohněm a grilujte 5 minut z každé strany. Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C.
-
Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě. Servírujte dochucené vločkovou solí a pepřem.
-
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa 2
Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa 2
Zdroj:
Na grilu
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa
Zdroj: Na grilu
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa
Zdroj:
Na grilu