akademiekvality.cz

Vepřové kotlety pečené na hruškách

Moje hodnocení
5x

Vyzkoušejte recept na výtečné vepřové kotlety pečené na hruškách, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřové kotlety 4 ks
  • kuřecí vývar 200 ml
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • hrušky 3 ks
  • červená cibule 1 ks
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá šalvěj
  • kmín 1 lžíce
  • slunečnicový olej
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
  2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
  3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
  4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.

PRIMA TIP: Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všestary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všestarské cibule červené i žluté získaly značky kvality Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty