Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové kotlety pečené na hruškách
Vyzkoušejte recept na výtečné vepřové kotlety pečené na hruškách, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vepřové kotlety 4 ks
- kuřecí vývar 200 ml
- dijonská hořčice 1 lžíce
- hrušky 3 ks
- červená cibule 1 ks
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá šalvěj
- kmín 1 lžíce
- slunečnicový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
- Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
- Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
- Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.
PRIMA TIP: Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všestary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všestarské cibule červené i žluté získaly značky kvality Klasa.