návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřové kotlety pečené na hruškách

Hodnoceno: 5x
4 porce
do 1 hodiny
Vepřové kotlety pečené na hruškách
Autor: akademiekvality.cz Vepřové kotlety pečené na hruškách
Vyzkoušejte recept na výtečné vepřové kotlety pečené na hruškách, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

Postup

  1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte. 
  2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín. 
  3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit. 
  4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut. 

PRIMA TIP: Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všestary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všestarské cibule červené i žluté získaly značky kvality Klasa.

Vepřové kotlety pečené na hruškách
Autor: akademiekvality.cz Vepřové kotlety pečené na hruškách
Vepřové kotlety pečené na hruškách
Autor: akademiekvality.cz Vepřové kotlety pečené na hruškách