Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks
- kuřecí vývar 200 ml
- dijonská hořčice 1 lžíce
- hruška 3 ks
- červená cibule 1 ks
- rozmarýn (čerstvý)
- šalvěj (čerstvá )
- kmín 1 lžíce
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
- Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
- Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
- Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.
PRIMA TIP: Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všestary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všestarské cibule červené i žluté získaly značky kvality Klasa.
Vepřové kotlety pečené na hruškách 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Vepřové kotlety pečené na hruškách 3 Zdroj: akademiekvality.cz