Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové kotlety po normandsku

4 porce
do 30 minut
Vepřové kotlety po normandsku
Vepřové kotlety po normandsku Autor: Francouzská venkovská kuchyně
Severofrancouzský region je známý svými plážemi a jablečným ciderem, a tak není divu, že tvoří základ tohoto hlavního chodu. Další příklad toho, že k fantastickému zážitku stačí pár kvalitních surovin.
Reklama

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Reklama

Postup

  1. Kotlety z obou stran nařízněte po krajích, osolte a opepřete. Šalotku nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a restujte šalotku 3 minuty, až zesklovatí. Položte na ni kotlety a česnek. Stroužky neloupejte, jen je na plocho rozmáčkněte nožem. Ztlumte teplotu na střední stupeň a opékejte kotlety zhruba 7 minut z každé strany, až z masa začne vytékat čirá šťáva.
  2. Kotlety přesuňte do pekáčku, posypte lístky šalvěje a přelijte výpekem z pánve. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a vypněte ji, maso zůstane krásně teplé.
  3. Pod pánví zvyšte teplotu, vlijte do ní cider a vařte 2 minuty, dokud se neodpaří alkohol. Přidejte crème fraîche a míchejte, až omáčka zhoustne. Kotlety rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
Reklama

PRIMA TIP: K normandským kotletám se skvěle hodí hranolky, opečené brambory nebo i dušená rýže s pár lístky šalvěje.

Francouzská venkovská kuchyně Foto:

Francouzská venkovská kuchyně

Mimi Thorisson

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama