Suroviny
- silnější vepřové kotlety 4 ks
- Sůl 4 lžíce
- Voda 1 litr
Květákový salát
- malý květák 1 ks
- čočka beluga, uvařená 100 g
- kapary, propláchnuté a nasekané 1 lžíce
- Citron 1 ks
- čerstvé bylinky (např. hladkolistá petržel, kopr)
- extra panenský olivový olej
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Pokaždé, když se zakousnete do nádherně tučné, grilované a šťavnaté kotlety a začnete zpytovat svědomí, jak nezdravě se stravujete, tak utišíte tyto zlé a falešné myšlenky zakousnutím do další porce květákového salátu.
Další recepty na výtečná domácí jídla z blogu Kublanka.cz a jejich nové kuchařky najdete v aktulním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Postup přípravy
- Ve větší plastové uzavíratelné nádobě rozmíchejte 4 lžíce soli v 1 litru studené vody. Jakmile je sůl rozpuštěná, vložte do láku kotlety, uzavřete a nechte je 1–2 hodiny marinovat v chladničce.
- Mezitím si připravte květákový salát. Syrový květák rozeberte na větší růžičky a s pomocí mandolíny nebo ostrého nože ho nakrájejte na tenké plátky. Nakrájený květák v míse promíchejte s uvařenou čočkou, najemno nasekanými kapary a najemno nasekanými bylinkami. Těsně před podáváním zakápněte citronem, olivovým olejem. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Naložené kotlety vyndejte z láku, osušte je papírovými utěrkami a zprudka je grilujte na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Ihned podávejte s připraveným květákovým salátem.