reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bakoňské kotlety
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Bakoňské kotlety

Bakoňské kotlety

Hodnoceno: 5x
Bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany a jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika. Roztočíte rodeo, nebo kotletky v nasládlé smetanové omáčce budete podávat raději dětem?
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Kotlety zlehka nařízněte po krajích, potřete olejem a zprudka je v hrnci opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo. Osolte a vyjměte.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, vsypte je do prázdného hrnce a orestujte doměkka. Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky. Přidejte do hrnce, osolte, poduste zhruba 5 minut, až houby mírně změknou, promíchejte s mletou paprikou a po 1 minutě vraťte do hrnce maso. Podlijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte na středním stupni zhruba 30–40 minut doměkka.
  3. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k masu, promíchejte a 5 minut povařte. Podávejte s dušenou rýží a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Bakoňské kotlety  Foto: Bakoňské kotlety; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

reklama