Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks
- řepkový olej 2 lžíce
- cibule (menší ) 2 ks
- slanina 200 g
- žampiony 300 g
- mletá sladká paprika 1–2 lžíce
- hovězí vývar 250 ml
- smetana na vaření 200 ml
- hladká mouka 2 lžičky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl
- rýže (dušená k podávání)
Postup přípravy
- Kotlety zlehka nařízněte po krajích, potřete olejem a zprudka je v hrnci opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo. Osolte a vyjměte.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, vsypte je do prázdného hrnce a orestujte doměkka. Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky. Přidejte do hrnce, osolte, poduste zhruba 5 minut, až houby mírně změknou, promíchejte s mletou paprikou a po 1 minutě vraťte do hrnce maso. Podlijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte na středním stupni zhruba 30–40 minut doměkka.
- Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k masu, promíchejte a 5 minut povařte. Podávejte s dušenou rýží a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.