Akademiekvality.cz

Vepřové kotlety s pivní omáčkou a křehkým zelím s bazalkovým pestem

Moje hodnocení
2x

Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích. Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme si vybrali špičaté, protože oproti běžné hlávce zelí je chutnější a šťavnatější. Připravili jsme ho na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřová kotleta s kostí 4 plátky
  • špičaté zelí 1 ks
  • šalotka 2 ks
  • tmavé pivo 200 ml
  • máslo 40 g
  • plnotučná hořčice
  • bazalkové pesto
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • rostlinný olej

Postup přípravy

  1. Špičaté zelí nakrájejte na větší kostičky a spařte v osolené vodě. Propláchněte studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé.
  2. Vepřovou kotletu osolte a opepřete. Poté z obou stran kotletu opečte na rozpálené pánvi a vložte maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut.
  3. Na pánvičce, kterou jste používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a restujte dozlatova. Zalijte pivem, přidejte trochu hořčice a nechte povařit. Nakonec odstavte a zašlehejte studené máslo.
  4. Zelí dokončete tak, že ho prohřejte na pánvi a promíchejte s větším množstvím bazalkového pesta. Můžete přidat máslo pro lepší konzistenci.

PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdte na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty