Suroviny
- vepřové kotlety s kostí 4 plátky
- zelí (špičaté ) 1 ks
- šalotka 2 ks
- pivo (tmavé ) 200 ml
- máslo 40 g
- plnotučná hořčice
- Bazalkové pesto
- rostlinný olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Špičaté zelí nakrájejte na větší kostičky a spařte v osolené vodě. Propláchněte studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé.
- Vepřovou kotletu osolte a opepřete. Poté z obou stran kotletu opečte na rozpálené pánvi a vložte maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut.
- Na pánvičce, kterou jste používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a restujte dozlatova. Zalijte pivem, přidejte trochu hořčice a nechte povařit. Nakonec odstavte a zašlehejte studené máslo.
- Zelí dokončete tak, že ho prohřejte na pánvi a promíchejte s větším množstvím bazalkového pesta. Můžete přidat máslo pro lepší konzistenci.
PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdte na webu www.akademiekvality.cz.
Vepřové kotlety s pivní omáčkou a křehkým zelím s bazalkovým pestem 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz