Suroviny
- červené zelí (nahrubo nastrouhané ) asi 3/4 celé hlávky
- olivový olej 1/4 hrnku + 2 lžíce
- balzamikový ocet 3 lžíce
- meruňky (přepůlené a vypeckované) 4 ks
- vepřové kotlety (s kostí) 4 ks (celkem 1,5 kg)
- sýr s modrou plísní 125 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!
Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 ºC. Vyložte pečicí plech alobalem.
- Ve velké míse smíchejte zelí, ¼ hrnku oleje, ocet a důkladně osolte a opepřete. Poté zelí umístěte do rovnoměrné vrstvy na jednu stranu připraveného plechu. Nyní do stejné mísy dejte meruňky a promíchejte je s olejem a octem, který v míse zůstal. Potom je rozkrojenou stranou nahoru položte na vrstvu zelí.
- Obě strany vepřových kotlet potřete 2 lžícemi oleje, dobře osolte a opepřete a dejte je na druhou stranu připraveného plechu.
- Pečte, dokud vám teploměr vložený doprostřed kotlety neukáže teplotu 63 ºC a dokud zelí nezměkne „na skus“. Bude to trvat asi 35–40 minut. Na posledních 5 minut pečení posypejte zelí a meruňky sýrem s modrou plísní. Poté nechte pokrm chvilku odpočívat a následně podávejte.