Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s modrou plísní
V tomto efektním, ale jednoduchém pokrmu se snoubí sladké suroviny se slanými a pikantními a vytvářejí naprosto perfektní výslednou kombinaci. Ponecháním kosti u vepřového masa dosáhnete bohatší chuti, avšak nesmíte zapomenout použít dostatek soli a pepře. Chuť bude opravdu skvělá!
do 1 hodiny
4 porce
Článek
Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!
Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Suroviny (4 porce)
- nahrubo nastrouhané červené zelí asi 3/4 celé hlávky
- Olivový olej 1/4 hrnku + 2 lžíce
- balzamikový ocet 3 lžíce
- sůl a čerstvě mletý pepř
- meruňky, přepůlené a vypeckované 4 ks
- vepřové kotlety s kostí 4 ks (celkem 1,5 kg)
- sýr s modrou plísní 125 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ºC. Vyložte pečicí plech alobalem.
- Ve velké míse smíchejte zelí, ¼ hrnku oleje, ocet a důkladně osolte a opepřete. Poté zelí umístěte do rovnoměrné vrstvy na jednu stranu připraveného plechu. Nyní do stejné mísy dejte meruňky a promíchejte je s olejem a octem, který v míse zůstal. Potom je rozkrojenou stranou nahoru položte na vrstvu zelí.
- Obě strany vepřových kotlet potřete 2 lžícemi oleje, dobře osolte a opepřete a dejte je na druhou stranu připraveného plechu.
- Pečte, dokud vám teploměr vložený doprostřed kotlety neukáže teplotu 63 ºC a dokud zelí nezměkne „na skus“. Bude to trvat asi 35–40 minut. Na posledních 5 minut pečení posypejte zelí a meruňky sýrem s modrou plísní. Poté nechte pokrm chvilku odpočívat a následně podávejte.
Plech plný dobrot
Kate McMillan
Lahodná jídla, která můžete jíst rukama
Tato kuchařka obsahuje recepty na zdravé a chutné pokrmy, pro jejichž přípravu vám bude stačit jediný kus nádobí, a sice pořádně velký plech.
Najdete zde více než 50 receptů na plnohodnotná výživná jídla z nejrozmanitějších ingrediencí. Snadná příprava a lahodná chuť: to jsou hlavní triumfy této kuchařky.
Vydalo nakladatelství Omega.