Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Moje hodnocení
269x
Taková vepřová kotletka je velká lahůdka, a když ji navíc zapečete se smetanou a hořčicí, máte doma skvělý víkendový oběd!
4 porce
60 minut
Suroviny
vepřové kotlety s kostí nebo bez
4 ks
Smetana
1 ks
dijónská hořčice
2 vrchovaté lžíce
Cibule
1–2 ks (podle velikosti)
čerstvý tymián, otrhané lístečky
1 lžíce
mletý pepř, sůl, olej
Postup přípravy
Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli.
Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso. Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti hořčice ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečte cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout.