Suroviny
- vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks
- Smetana 1 ks
- dijónská hořčice 2 vrchovaté lžíce
- Cibule 1–2 ks (podle velikosti)
- čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce
- mletý pepř, sůl, olej
Postup přípravy
- Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli.
- Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso. Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti hořčice ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečte cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout.