Mandlový palačinkový dort s krémem z mascarpone zdobený ovocem – ideální moučník na dětskou párty

Moje hodnocení
3x

Kdo by nemiloval palačinky? Tenoučké placky z jednoduchého těsta usmažené na pánvi patří k láskám, které si neseme v srdci z dětství až do dospělosti. Pokud zvládnete připravit palačinky, zvládnete připravit i úžasný dort, který ozdobí každou slavnostní tabuli.

12 porcí
45 minut

Těsto

Náplň

Dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte čerstvý sýr a vyklepněte celá vejce. Promíchejte metličkou dohladka a přidejte mandlovou mouku, mléko, hladkou mouku a kypřicí prášek. Metlou vymíchejte hladké polotuhé těsto.
  2. Těsto nechte 20 minut při pokojové teplotě odležet. Pánev na palačinky rozehřejte a potřete olejem. Nalijte sběračku těsta a pečte palačinky po obou stranách dozlatova.
  3. Vychladlé palačinky skrojte dortovou formou na stejnou velikost. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku.
  4. Mascarpone jemně smíchejte s cukrem a šlehačkou. Asi jednu třetinu krému dejte stranou a do zbylého krému vmíchejte nahrubo rozmačkané maliny.
  5. Palačinky slepte na sebe malinovým krémem. Poté celý dort důkladně pomažte z vrchu i ze stran světlým krémem.
  6. Povrch ozdobte malinami, rybízem a posypte mandlemi. Dort uložte na dvě hodiny do chladničky.

Připravte klasické palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty