redakce Prima FRESH

Francouzské palačinky plněné tvarohovým krémem a jahodami

Moje hodnocení
14x

Kouzlo francouzských crèpes spočívá v jejich delikátnosti. Hebké krásky vyžadují trochu láskyplné pozornosti, ale jakmile upečete první (třeba nepovedené), získáte na zručnosti a dál už to půjde samo a vy jim úplně propadnete. Náplň a jahody pak vytvoří božskou trojici.

12 porcí
60 minut

Palačinky

Náplň

Postup přípravy

  1. Na palačinky promíchejte nebo rozmixujte vejce, mléko, vodu, máslo, mouku a sůl dohladka.
  2. Na náplň utřete krémový sýr, moučkový cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilku dohladka. Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku a zlehka ji zatřete ke krémovému sýru.
  3. Rozehřejte silnostěnnou nepřilnavou (nebo palačinkovou) pánev lehce potřenou olejem. Vlijte asi 2 lžíce těstíčka a kroužením ho rozlijte po pánvi. Jakmile na palačince začnou vyskakovat puchýřky a okraje začnou hnědnout, obraťte ji. Hotové palačinky pokládejte na sebe na talíř a přikryjte je navlhčenou utěrkou.
  4. Palačinky potřete trochou krému, posypte nakrájenými jahodami, stočte nebo složte a navrch dejte ještě trochu krému a plátků jahod, případně dozdobte lístky máty nebo meduňky.

Vyzkoušejte tradiční recept na palačinky podle videoreceptu

Kompletní recept na palačinky jako od maminky najdete v odkazu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty