Česká veganská společnost

Palačinkový dort s jahodami a kešu krémem nejen pro vegany

Moje hodnocení
3x

Palačinkový dort je záchranou pro všechny, kteří si netroufají na pečení, přesto udělá ohromnou radost, a to nejen dětem. V této verzi s ním potěšíte i vegany, kteří se vyhýbají potravinám živočišného původu. Mléko v těstě na palačinky vyměňte za rostlinné a lahodný krém na promazání připravte z kešu ořechů.

6 porcí
60 minut

Palačinky

  • rostlinné mléko (např. sójové nebo ovesné) 600 ml
  • hladká pšeničná mouka (část lze nahradit špaldovou) 250 g
  • vanilkový cukr 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • rostlinný olej na smažení

Náplň

  • kešu ořechy namočené přes noc ve vodě 200 g
  • sójový jogurt (natural nebo vanilkový) 500 g
  • moučkový cukr (cukr moučka) 130 g
  • kokosový olej 90 g
  • šťáva z 1 citronu
  • oblíbený ovocný džem
  • jahody (čerstvé jahody)

Postup přípravy

  1. Rostlinné mléko vyšlehejte s moukou, cukrem a špetkou soli a na rozpálené pánvi potřené olejem smažte tenké palačinky.
  2. Pro přípravu krému sceďte kešu ořechy a rozmixujte je s jogurtem, cukrem, kokosovým olejem a citronovou šťávou na hladký krém. V případě potřeby dochuťte citronovou šťávou či cukrem. Krém nechte 2–3 hodiny odpočívat v lednici.
  3. Na hotové palačinky dávejte jemnou vrstvou marmelády, krém a nakrájené jahody a vyskládejte dort. Ozdobte čerstvým ovocem či šlehačkou z kokosového mléka.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty