Jíme zdravě a pečeme s láskou

Jemné mandlové palačinky

Moje hodnocení
2x

Odpolední svačinka, slavnostnější dezert po večeři nebo překvapení pro vaši lásku v provedení bez lepku a cukru. Mandlová mouka dodá palačinkám jemný ořechový nádech, který zvýrazní ochucený tvaroh, hustý jogurt nebo ovoce. Na závěr je můžete zakápnout medem či sirupem.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší míse promíchejte metličkou mandlovou mouku, jedlou sodu, mléko, vejce a skořici na hladké těsto.
  2. Pánev rozehřejte na středním stupni, dejte do ní 1 lžičku kokosového oleje a pomocí kuchyňského ubrousku ho rozetřete po celé ploše pánve. Jakmile se zahřeje, vlijte do pánve jednu malou naběračku těsta, pánví zakružte, aby se rozlilo po celé ploše, a opékejte 1,5–2 minuty z každé strany. Upečené palačinky skládejte na sebe na talíř. Stejným způsobem upečte všechny palačinky.
  3. Palačinky podávejte s jogurtem, tvarohem či ovocem dle chuti.

Vyberte si z dalších receptů na palačinky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě a pečeme s láskou

Jíme zdravě a pečeme s láskou

Snažíte se jíst zdravě, ale pak Vás přepadne neodolatelná chuť na něco dobrého? S touto kuchařkou můžete mlsat a zároveň se tím netrápit! Dopřejte si přes 90 lehkých receptů se skvělými tipy, jak péct zdravěji a bez výčitek. Ať už hledáte zdravější verzi buchty z dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od této novinky z dílny Jíme zdravě neodtrhnete.

Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky – a to jak dětem, tak dědečkům nebo kolegyním v práci. S našimi recepty se nemusíte omezovat. Všechny triky a vychytávky vám prozradíme v této knize.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty