Základní těsto
- mandlová mouka 3 lžíce
- škrob (tapiokový ) 3 lžíce
- vejce 3 ks
- kokosové mléko 5 lžic
- mletá skořice 1 špetka
- Kokosový olej (nebo ghí na smažení)
- sůl 1 špetka
Zelené palačinky
- špenát 50 g
Růžové palačinky
- červená řepa ( nastrouhaná) 50 g
- maliny 1 hrst
Fialové palačinky
- borůvky (lesní) 50 g
Postup přípravy
- Do nádoby mixéru na smoothie nasypejte mandlovou mouku a tapiokový škrob, přidejte vejce, kokosové mléko, skořici a sůl. Pro barevnou variantu těsta přidejte navíc suroviny uvedené u jednotlivých typů palačinek (uvedené množství vystačí na 1 dávku základního těsta). Mixujte, dokud nezískáte tekuté hladké těsto, při přípravě barevné varianty palačinkového těsta je třeba suroviny mixovat trochu déle.
- Rozpalte menší pánev na středním stupni. Potřete ji zlehka ghí a vlijte do ní 3 lžíce těsta. Ihned ho rozetřete obrácenou stranou lžíce nebo speciálním dřívkem na palačinky do tenké rovnoměrně vrstvy. Jakmile těsto zpevní, otočte ho, trvá to pár sekund. Stejným způsobem upečte všechny palačinky.
- Palačinky potřete libovolným krémem či náplní, srolujte a podávejte.
PRIMA TIP: Základní i žluté palačinky promažte domácím lískooříškovým krémem, zasypejte strouhaným kokosem a zarolujte. Růžové a fialové palačinky promažte domácím jablečným pyré (recept najdete na blogu Yummy Paleo). Můžete přidat i trochu kokosového jogurtu, čerstvého sýra typu žervé či tvarohu. Zelené palačinky promažte tenkou vrstvou domácího oříškového másla, přidejte banán a zarolujte. Servírujte pokrájené na plátky.
Vyzkoušejte tradiční recept na palačinky podle videoreceptu
Kompletní recept na palačinky jako od maminky najdete v odkazu.