Palačinky
- hladká mouka 250 g
- vejce 2 ks
- máslo (rozehřáté ) 2 lžičky + na smažení
- mléko 600 ml
Omáčka
- máslo 2 lžíce
- pomeranč (bio ) 1 ks
- pomerančová šťáva ze 2 pomerančů
- citron (bio) 1 ks
- cukr krupice 3 lžíce
- likér Grand Marnier 2 lžíce
- koňak 2 lžíce
Postup přípravy
- Všechny suroviny na přípravu palačinek (crêpes) ušlehejte v míse na hladké lité těsto. Spíš než mixér použijte metly nebo metlu kuchyňského robotu. Těsto odložte nejméně na 1 hodinu na chladné místo.
- V malé pánvi rozehřejte na středně silném stupni trochu másla, přidejte naběračku těsta a pánví zakružte, aby těsto pokrylo dno pánve. Opékejte 1–2 minuty, potom palačinku obraťte a opékejte zhruba 1 minutu z druhé strany dozlatova.
- Palačinku přeneste na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto – vyjde zhruba na 4 palačinky. Na talíři je prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.
- Všechny suroviny na přípravu omáčky zahřejte ve velké pánvi k varu. Pánví lehce potřeste, aby alkohol vzplanul. Když uhasnou plameny, složte palačinky na čtvrtky a položte do omáčky v pánvi. Nechte je několik minut prohřát a podávejte.
Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette Zdroj: Francouzské dobrodružství Jamese Martina
Vyzkoušejte také klasické palačinky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky