James Martin

Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

Moje hodnocení
9x

Další klasický francouzský recept, který se podává výhradně jako dezert. Výhodou je, že nemusíte stát hodinu u plotny, než usmažíte kopec palačinek, každému postačí dvě. Crêpes mají být tenké a nadýchané, příliš mnoho těsta v pánvi celý efekt pokazí. Pravděpodobně si je zamilujete tak, že zjistíte, že potřebujete speciální tenkou pánev na crêpes. Tak neodolávejte, smaží palačinky skoro sama.

2 porce
30 minut
francouzská

Palačinky

Omáčka

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu palačinek (crêpes) ušlehejte v míse na hladké lité těsto. Spíš než mixér použijte metly nebo metlu kuchyňského robotu. Těsto odložte nejméně na 1 hodinu na chladné místo.
  2. V malé pánvi rozehřejte na středně silném stupni trochu másla, přidejte naběračku těsta a pánví zakružte, aby těsto pokrylo dno pánve. Opékejte 1–2 minuty, potom palačinku obraťte a opékejte zhruba 1 minutu z druhé strany dozlatova.
  3. Palačinku přeneste na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto – vyjde zhruba na 4 palačinky. Na talíři je prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.
  4. Všechny suroviny na přípravu omáčky zahřejte ve velké pánvi k varu. Pánví lehce potřeste, aby alkohol vzplanul. Když uhasnou plameny, složte palačinky na čtvrtky a položte do omáčky v pánvi. Nechte je několik minut prohřát a podávejte.

Vyzkoušejte také klasické palačinky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

James Martin

Slovart James Martin

Šéfkuchaře a milovníka cestování Jamese Martina možná znáte z jeho televizního pořadu, ve kterém objevuje krásné kouty a lokální dobroty, z kterých vaří originální jídla. Svou roadmovie po Velké Británii vtěsnal do knihy, takže se s ním vydejte na zajímavá místa, do špičkových restaurací, za místními farmáři a na barevné trhy, navštivte britské šéfkuchaře a jeho přátel… Zkrátka vše, co stojí v Anglii za ochutnání. James Martin v knize představuje 80 receptů často z důvěrně známých surovin. Možná že s Brity máme společné víc než jen hrdinné piloty z druhé světové války. 
Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty