reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

Hodnoceno: 0x
Další klasický francouzský recept, který se podává výhradně jako dezert. Výhodou je, že nemusíte stát hodinu u plotny, než usmažíte kopec palačinek, každému postačí dvě. Crêpes mají být tenké a nadýchané, příliš mnoho těsta v pánvi celý efekt pokazí. Pravděpodobně si je zamilujete tak, že zjistíte, že potřebujete speciální tenkou pánev na crêpes. Tak neodolávejte, smaží palačinky skoro sama.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Palačinky:

Omáčka:

Postup

  1. Všechny suroviny na přípravu palačinek (crêpes) ušlehejte v míse na hladké lité těsto. Spíš než mixér použijte metly nebo metlu kuchyňského robotu. Těsto odložte nejméně na 1 hodinu na chladné místo.
  2. V malé pánvi rozehřejte na středně silném stupni trochu másla, přidejte naběračku těsta a pánví zakružte, aby těsto pokrylo dno pánve. Opékejte 1–2 minuty, potom palačinku obraťte a opékejte zhruba 1 minutu z druhé strany dozlatova.
  3. Palačinku přeneste na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto – vyjde zhruba na 4 palačinky. Na talíři je prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.
  4. Všechny suroviny na přípravu omáčky zahřejte ve velké pánvi k varu. Pánví lehce potřeste, aby alkohol vzplanul. Když uhasnou plameny, složte palačinky na čtvrtky a položte do omáčky v pánvi. Nechte je několik minut prohřát a podávejte.
Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

reklama

Francouzské dobrodružství Jamese Martina
James Martin

80 klasických francouzských receptů 

Vydejte se s kuchařem Jamesem Martinem, kterého možná znáte z TV Paprika, na cestu po Francii v klasickém Citroënu 2 a prožijte s ním úžasná kulinární dobrodružství.

Na cestě křížem krážem zemí ochutnává nejlepší jídla, nakupuje na trzích a vaří – zahřejte se jeho poctivou cibulačkou se sýrovými krutony, pochutnejte si na rillettes z kachního masa s fíkovým a broskvovým čatní, připravte si pstruha s mandlemi a fazolkami, zařaďte do svého repertoáru klasické hovězí po burgundsku nebo králíka v hořčičné omáčce, naučte se správně udělat brambory gratin dauphinois či salade niçoise s grilovaným tuňákem. A čím zakončit jídlo lépe než koláčem tarte Tatin s hruškami a rozmarýnem nebo mraženým ostružinovým suflé…

Vydalo nakladatelství Slovart.

Související témata: palačinky , Sladké , Francouzské kuchyně