návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 30 minut
Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Další klasický francouzský recept, který se podává výhradně jako dezert. Výhodou je, že nemusíte stát hodinu u plotny, než usmažíte kopec palačinek, každému postačí dvě. Crêpes mají být tenké a nadýchané, příliš mnoho těsta v pánvi celý efekt pokazí. Pravděpodobně si je zamilujete tak, že zjistíte, že potřebujete speciální tenkou pánev na crêpes. Tak neodolávejte, smaží palačinky skoro sama.

Suroviny (2–4 porce)

Palačinky:

Omáčka:

Postup

  1. Všechny suroviny na přípravu palačinek (crêpes) ušlehejte v míse na hladké lité těsto. Spíš než mixér použijte metly nebo metlu kuchyňského robotu. Těsto odložte nejméně na 1 hodinu na chladné místo.
  2. V malé pánvi rozehřejte na středně silném stupni trochu másla, přidejte naběračku těsta a pánví zakružte, aby těsto pokrylo dno pánve. Opékejte 1–2 minuty, potom palačinku obraťte a opékejte zhruba 1 minutu z druhé strany dozlatova.
  3. Palačinku přeneste na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto – vyjde zhruba na 4 palačinky. Na talíři je prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.
  4. Všechny suroviny na přípravu omáčky zahřejte ve velké pánvi k varu. Pánví lehce potřeste, aby alkohol vzplanul. Když uhasnou plameny, složte palačinky na čtvrtky a položte do omáčky v pánvi. Nechte je několik minut prohřát a podávejte.
Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette

Francouzské dobrodružství Jamese Martina
James Martin

80 klasických francouzských receptů 

Vydejte se s kuchařem Jamesem Martinem, kterého možná znáte z TV Paprika, na cestu po Francii v klasickém Citroënu 2 a prožijte s ním úžasná kulinární dobrodružství.

Na cestě křížem krážem zemí ochutnává nejlepší jídla, nakupuje na trzích a vaří – zahřejte se jeho poctivou cibulačkou se sýrovými krutony, pochutnejte si na rillettes z kachního masa s fíkovým a broskvovým čatní, připravte si pstruha s mandlemi a fazolkami, zařaďte do svého repertoáru klasické hovězí po burgundsku nebo králíka v hořčičné omáčce, naučte se správně udělat brambory gratin dauphinois či salade niçoise s grilovaným tuňákem. A čím zakončit jídlo lépe než koláčem tarte Tatin s hruškami a rozmarýnem nebo mraženým ostružinovým suflé…

Vydalo nakladatelství Slovart.

Související témata: palačinky , Sladké , Francouzské kuchyně