Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou
Zdroj: iStock
Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou
Zdroj:
iStock
Palačinky patří mezi nejjednodušší dezerty. Běžnou variantu s oblíbeným džemem vyměňte za delikátní kombinaci banánů a kvalitní čokolády. Pokud do těsta přidáte voňavou skořici a vaječný likér, obyčejné palačinky se rázem promění v luxusní dobrotu.
Postup přípravy
-
Mléko prošlehejte s vejci a se solí. Přidejte prosátou mouku, skořici, vaječný likér a rozpuštěné máslo. Pomocí metličky dobře promíchejte dohladka a nechte odležet alespoň 30 minut.
-
V pánvi rozehřejte trochu oleje nebo přepuštěného másla a z těsta postupně smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova.
-
Čokoládu rozpusťte v misce nad horkou vodní lázní a poté smíchejte s teplou smetanou. Bánány oloupejte, nakrájejte na plátky a promíchejte s tekutým medem a citronovou šťávou.
-
Palačinky podávejte s banány a čokoládovou polevou.
Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou 2
Zdroj: iStock
Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou 2
Zdroj:
iStock