Makové palačinky ze špaldové mouky

Moje hodnocení
5x

Palačinky jsou oblíbené nejen u dětí, tahle láska trvá celý život :). Zkuste tentokrát o něco zdravější a zároveň velmi chutnou variantu na klasický recept. Použijte špaldovou mouku a do těsta přidejte mák, který dodá palačinkám zajímavou chuť a k tomu spoustu vápníku.

4 porce
30 minut

Těsto

Postup přípravy

  1. Ze všech ingrediencí vyšlehejte ve velké míse hladké těstíčko. Nechte 10 minut odstát.
  2. Palačinky smažte nasucho nebo na lžičce másla na pánvi z obou stran dozlatova.
  3. Hotové palačinky promažte povidly nebo marmeládou. Můžete je servírovat také se zakysanou smetanou a jedlými kvítky.
PRIMA TIP: Náplň můžete ještě ozvláštnit přidáním slazeného tvarohu.

Připravte klasické palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty