Těsto
- špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 125 g
- hladká celozrná špaldová mouka (např. Pernerka) 50 g
- vejce 3 ks
- mléko 375 ml
- mák 20 g
- moučkový cukr 1 lžíce
Postup přípravy
- Ze všech ingrediencí vyšlehejte ve velké míse hladké těstíčko. Nechte 10 minut odstát.
- Palačinky smažte nasucho nebo na lžičce másla na pánvi z obou stran dozlatova.
- Hotové palačinky promažte povidly nebo marmeládou. Můžete je servírovat také se zakysanou smetanou a jedlými kvítky.
PRIMA TIP: Náplň můžete ještě ozvláštnit přidáním slazeného tvarohu.
Makové palačinky ze špaldové mouky Zdroj: Pernerka
Připravte klasické palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE