Suroviny
- vejce 2 ks
- mléko 500 ml
- mletý mák 100 g
- hladká mouka 200 g
- tučný tvaroh 250 g
- mléko 100 ml
- moučkový cukr 3–4 lžíce
- višně 400 g
- olej (na smažení)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Z celých vajec, mléka, máku, mouky a soli umíchejte řídké těsto a dejte odpočívat asi na 15 minut do lednice.
- Poté těsto nabírejte naběračkou a smažte na rozpáleném oleji z obou stran.
- Makové palačinky ozdobte tvarohem, který jste smíchali s mlékem a moučkovým cukrem.
- Vše nakonec dozdobte vypeckovanými višněmi a moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Palačinky můžete lehce posypat sušenou levandulí nebo hoblinkami čokolády.
Pro makové recepty používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.