Najděte si recept
Na co máte chuť?

Makové palačinky s tvarohem a višněmi
Višně jsou lehce kyselejší než klasické třešně, ale se sladkým tvarohem a makovými palačinkami bude chuť dokonale vyvážená a vy ochutnáte svěží letní dezert.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vejce 2 ks
- mléko 500 ml
- mletý mák 100 g
- špetka soli
- hladká mouka 200 g
- tučný tvaroh 250 g
- mléko 100 ml
- cukr moučka 3–4 lžíce
- višně 400 g
- olej na smažení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z celých vajec, mléka, máku, mouky a soli umíchejte řídké těsto a dejte odpočívat asi na 15 minut do lednice.
- Poté těsto nabírejte naběračkou a smažte na rozpáleném oleji z obou stran.
- Makové palačinky ozdobte tvarohem, který jste smíchali s mlékem a moučkovým cukrem.
- Vše nakonec dozdobte vypeckovanými višněmi a moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Palačinky můžete lehce posypat sušenou levandulí nebo hoblinkami čokolády.
Pro makové recepty používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.