archiv nasmodrymak.cz

Makové palačinky s tvarohem a višněmi

Moje hodnocení
4x

Višně jsou lehce kyselejší než klasické třešně, ale se sladkým tvarohem a makovými palačinkami bude chuť dokonale vyvážená a vy ochutnáte svěží letní dezert.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • mléko 500 ml
  • mletý mák 100 g
  • špetka soli
  • hladká mouka 200 g
  • tučný tvaroh 250 g
  • mléko 100 ml
  • cukr moučka 3–4 lžíce
  • višně 400 g
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Z celých vajec, mléka, máku, mouky a soli umíchejte řídké těsto a dejte odpočívat asi na 15 minut do lednice.
  2. Poté těsto nabírejte naběračkou a smažte na rozpáleném oleji z obou stran.
  3. Makové palačinky ozdobte tvarohem, který jste smíchali s mlékem a moučkovým cukrem.
  4. Vše nakonec dozdobte vypeckovanými višněmi a moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Palačinky můžete lehce posypat sušenou levandulí nebo hoblinkami čokolády.

Pro makové recepty používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv nasmodrymak.cz


Přečtěte si také

Recepty