Suroviny
- hladká mouka (pšeničná ) 250 g
- vejce (bio nebo z volného chovu) 2 ks
- máslo (rozpuštěné ) 100 g
- plnotučné mléko (bio ) 500 ml
- třtinový cukr (tmavý ) 15 g
- přepuštěné máslo (na vymazání pánve)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Všechny ingredience kromě přepuštěného másla dejte do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka anebo v míse promíchejte metličkou do úplně hladkého těsta.
- Pánev vymažte přepuštěným máslem a rozehřejte ji.
- Poté snižte stupeň a vlijte naběračkou těsto.
- Rozlijte jej po pánvi a 1–2 minuty opékejte z jedné strany.
- Poté palačinku otočte a opečte z druhé strany.
- Na talíři můžete odsát přebytečný tuk přiložením papírové utěrky nebo ubrousku.
- Ihned servírujte s oblíbenou marmeládou nebo s ovocným přelivem.
- Ten uděláte tak, že oblíbené ovoce na pánvi svaříte s trochou cukru, popřípadě jej zřeďte trochou vody.