Do Vánoc zbývají necelé dva týdny a většina z nás už finišuje přípravy na nejkrásnější svátky. Ve většině domácností nechybí na svátečním stole výběr klasických i nevšedních druhů cukroví.
Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů
Vybrali jsme pro vás zajímavé recepty na vánoční cukroví, které možná ještě neznáte. Využijte tento týden a připravte pro své blízké něco nového.
Pondělí
Téměř v žádném domě nechybějí na Vánoce vanilkové rohlíčky. Zkuste ale tentokrát připravit i opulentní lahodné rohlíčky s ořechovou náplní a čokoládovou polevou podle blogerky Kitchenette:
Úterý
Přidejte do cukroví trochu pikantní chuti. Čokoládová kolečka s růžovým pepřem překvapí, zahřejí a potěší:
Středa
Trend popraskaných sušenek se ze zámoří přesunul i do našich končin. Zkuste vtipnou červenou variantu, která se ve vaší sbírce cukroví bude pěkně vyjímat:
Čtvrtek
Vlašské ořechy jsou oblíbenou ingrediencí do vánočního cukroví nejen u nás, ale třeba i v Bulharsku. Zkuste křehké bezlepkové ořechovky, mile překvapí:
Pátek
Sádlovky jsou tradiční české cukroví, které se dostává znovu na výsluní. Kvalitní sádlo ztratí při pečení typickou chuť a vůni a přitom dodá cukroví neuvěřitelnou křehkost:
Hřejivé a voňavé koření se hodí nejen do perníčků, ale bude slušet i slepovanému křehkému cukroví. Vsaďte na zázvor!
Neděle
Je načase začít připravovat oblíbené nepečené cukroví. Naším favoritem jsou rozkošné mandlové hříbečky, které nejenže vypadají skvěle, ale stejně tak i chutnají:
Chcete víc inspirace? V našem speciálu najdete spoustu nových receptů na cukroví, které stojí za vyzkoušení: