Suroviny
- vlašské ořechy 240 g
- bílek 1 ks
- sůl 1 špetka
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- skořice 1 lžička
- třtinový cukr 3 lžíce
Na ozdobu
- vlašské ořechy (půlky )
Postup přípravy
- Připravte si 2 velké plechy, které vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C. Bílek vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu, pak už ručně vmíchejte všechny ostatní ingredience – ořechy, vanilkovou esenci, mletou skořici a třtinový cukr.
- Ručně vytvořte malé bochánky, které jsou vysoké zhruba jeden centimetr. Pokládejte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každý položte půlku vlašského oříšku, malinko přitlačte (ale opravdu jen lehce). Pečte přibližně 10 minut nebo dokud nejsou bochánky pevné. Z této dávky budete mít 40 ks ořechovek.