Suroviny
- máslo (změklé) 125 g
- cukr krupice (přírodní) 90 g
- sirup (zlatý sirup nebo tekutý med) 230 g
- hladká mouka (prosátá) 375 g
- mletý zázvor 2 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
Na slepení
- mascarpone 1 balení
- polotučný tvaroh (nebo tučný) 1 balení
- moučkový cukr (s pravou vanilkou na dochucení)
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Nejlépe elektrickými metlami třete 10 až 12 minut máslo s cukrem do pěny. Přidejte zlatý sirup, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do těsta, které nechte 30 minut chladit.
- Vyválejte těsto mezi dvěma fóliemi na výšku 5 mm, znovu dejte vychladit a pak vykrajujte žádané tvary.
- Pečte je 8–10 minut a spojujte krémem, utřeným z mascarpone, trochy cukru a jemného tvarohu, ochuceným vanilkou.