Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Popraskané sušenky Rudý samet

cca 30 ks porcí
do 1 hodiny
Popraskané sušenky Rudý samet
Popraskané sušenky Rudý samet Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka
Slavný, především valentýnský dort americké provenience je hutný, vláčný a dobarvený na temně rudou barvu. V podobě efektních popraskaných sušenek, do nichž jsme přidali ještě kousek bílé čokolády, je možná méně dramatický, ale o to půvabnější.
Reklama

Suroviny (cca 30 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (po 30 vteřinách a promíchávejte, až bude hladká). Mouku, kakao, prášek a sůl prosejte do mísy.
  2. Vejce, olej a barvivo prošlehejte ve velké míse. Vmíchejte krupicový cukr a rozpuštěnou čokoládu. Spojte do těsta s moučnou směsí a přesuňte ho na kus fólie. Zabalte ho a sklepejte do bochánku, pak dejte nejméně na 2 hodiny vychladit, lépe ale přes noc.
  3. Do trouby dejte dvě mřížky a předehřejte ji na 150 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky, obalte je v moučkovém cukru a trochu je zploštěte. Pak je znovu pocukrujte a klaďte na plechy.
  4. Sušenky pečte asi 16 až 18 minut, až vyběhnou a zpevní. V polovině doby vyměňte pozici plechů v troubě. Sušenky nechte vychladnout na plechu.
Reklama

Popraskané sušenky Rudý samet  Foto:

Popraskané sušenky Rudý samet, foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama