Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nepečené mandlové hříbečky
Mandlová hmota je trochu jako plastelína. A to je výzva pro přípravu cukroví s dětmi! Když se navíc dá nejen jíst, ale je ještě i sladká, nezná dětská fantazie mezí. Krásné houbičky, které s dětmi vytvoříte, se budou vyjímat mezi vánočním cukrovím, na stromku i jako dárek.
do 30 minut
Suroviny
- loupané mandle 200 g
- moučkový cukr 400 g + na posypání
- bílky z malých vajec 2 ks + na slepování
- několik kapek rumové tresti
- kakao na obarvení kloboučků
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte najemno. V míse je důkladně propracujte s bílky, cukrem a trestí na hladké tuhé těsto. Dá to práci, ale výsledek pak stojí za to. Z těsta oddělte menší část na kloboučky hříbků a obarvěte ji kakaem.
- Ze světlého těsta vyválejte válečky – nožičky hříbků. Z tmavého těsta vytvarujte kuličky. Do kuliček vymáčkněte obráceným koncem vařečky důlek na umístění nožičky. Nevytlačujte příliš silně, aby okraje kloboučku nepopraskaly. Ale pokud se to stane, můžete je zase poválením v dlaních uhladit. Jeden konec nožky omočte v bílku a spojte ji s kloboučkem. Hříbky nechte do druhého dne zaschnout na prkénku nebo na talířku posypaném moučkovým cukrem.
- Prima tip: Pokud je mandlové těsto řidší, přidejte do něj víc nastrouhaných mandlí. A když si recept vypůjčí dospělí, mohou místo tresti přidat rum.
Mandlové hříbečky. Foto: Gurmet