návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nepečené mandlové hříbečky

Hodnoceno: 75x
do 30 minut
Mandlové hříbečky
Autor: Gurmet Mandlové hříbečky
Mandlová hmota je trochu jako plastelína. A to je výzva pro přípravu cukroví s dětmi! Když se navíc dá nejen jíst, ale je ještě i sladká, nezná dětská fantazie mezí. Krásné houbičky, které s dětmi vytvoříte, se budou vyjímat mezi vánočním cukrovím, na stromku i jako dárek.

Postup

  1. Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte najemno. V míse je důkladně propracujte s bílky, cukrem a trestí na hladké tuhé těsto. Dá to práci, ale výsledek pak stojí za to. Z těsta oddělte menší část na kloboučky hříbků a obarvěte ji kakaem.
  2. Ze světlého těsta vyválejte válečky – nožičky hříbků. Z tmavého těsta vytvarujte kuličky. Do kuliček vymáčkněte obráceným koncem vařečky důlek na umístění nožičky. Nevytlačujte příliš silně, aby okraje kloboučku nepopraskaly. Ale pokud se to stane, můžete je zase poválením v dlaních uhladit. Jeden konec nožky omočte v bílku a spojte ji s kloboučkem. Hříbky nechte do druhého dne zaschnout na prkénku nebo na talířku posypaném moučkovým cukrem.
  3. Prima tip: Pokud je mandlové těsto řidší, přidejte do něj víc nastrouhaných mandlí. A když si recept vypůjčí dospělí, mohou místo tresti přidat rum.

Mandlové hříbečky  Foto: Gurmet

Mandlové hříbečky. Foto: Gurmet