Suroviny
- hladká mouka 300 g
- moučkový cukr 120 g
- máslo 140 g
- žloutek 3 ks
- kůra z bio citronu 1 lžička
Na dokončení:
- kaki (např. Persimon Bouquet) 2 ks
- mletá skořice 1 lžička
- rum 1 lžíce
- vanilka (drcená) 1 špetka
Postup přípravy:
- Do mísy prosejte mouku a cukru. Promíchejte spolu s kůrou z citronu.
- Přidejte žloutky, změklé máslo a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte aspoň na hodinku do lednice.
- Mezitím oloupejte kaki a rozmačkejte vidličkou. Čím zralejší použijete, tím lépe. Dejte ho do rendlíku, přidejte vanilku, skořici a trochu vody.
- Směs svařte tak, aby se tekutina zredukovala a vznikla konzistence husté kaše. Nakonec do směsi vmíchejte rum.
- Těsto vyválejte a vykrajujte z něho tvary. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu malý tvar. Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte je 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí je slepujte kaki směsí.
Další recepty na linecké cukroví:
Připravit ho můžete i podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE