Linecké cukroví z pohankové mouky

Moje hodnocení
3x

Milujete linecké cukroví, ale už jste nejednou přemýšleli, jak ho připravit trochu jinak? Někdy můžete slepené kusy ještě namočit třeba v čokoládě, ale my dnes zkusíme něco jiného. Základní těsto totiž připravíme z pohankové mouky! Jdete s námi do toho? :)

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bio pohanková mouka (např. Probio) 120 g
  • bio třtinový moučkový cukr 40 g
  • sůl (špetka soli)
  • máslo 80 g
  • žloutek 1 ks
  • oblíbený džem

Postup přípravy

  1. Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a žloutku zpracujte těsto.
  2. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
  3. Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm.
  4. Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.
  6. Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty