Linecké cukroví z pohankové mouky
Zdroj: se souhlasem Probio
Linecké cukroví z pohankové mouky
Zdroj:
se souhlasem Probio
Milujete linecké cukroví, ale už jste nejednou přemýšleli, jak ho připravit trochu jinak? Někdy můžete slepené kusy ještě namočit třeba v čokoládě, ale my dnes zkusíme něco jiného. Základní těsto totiž připravíme z pohankové mouky! Jdete s námi do toho? :)
Postup přípravy
-
Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a žloutku zpracujte těsto.
-
Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
-
Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm.
-
Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.
-
Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.
Linecké cukroví z pohankové mouky 2
Zdroj: se souhlasem Probio
Linecké cukroví z pohankové mouky 2
Zdroj:
se souhlasem Probio