Suroviny
- pohanková mouka (bio,např. Probio) 120 g
- moučkový cukr (bio třtinový ) 40 g
- sůl špetka
- máslo 80 g
- žloutek 1 ks
- džem (oblíbený )
Postup přípravy
- Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a žloutku zpracujte těsto.
- Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
- Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm.
- Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.
- Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.
Linecké cukroví z pohankové mouky 2 Zdroj: se souhlasem Probio