Linecké cukroví bez cukru

Moje hodnocení
19x

Cukroví, do kterého nepřidáte ani gram cukru. I bez něj to totiž jde, stačí vám krém z lískooříškového másla, který si vás získá svou vůní! :)

1 porce
30 minut

Sušenky

  • kešu ořechy 50 g
  • kokosová mouka 50 g
  • celé vejce 1 ks
  • žloutek 1 ks
  • vanilkový extrakt
  • kešu máslo 80 g

Krém

  • změklé máslo 50 g
  • smetana ke šlehání 25 ml
  • 90–100% čokoláda, rozehřátá 4 lžíce
  • lískooříškové máslo (nebo i máslo z jiných druhů ořechů) 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Kešu ořechy rovnoměrně rozmixujte tak, aby se vytvořila jemná moučka. Do nádoby přidejte rozmixované ořechy, kokosovou mouku, vanilkový extrakt a vše promíchejte.
  2. Poté přidejte celé vejce, žloutek a kešu máslo a propracujte tak, aby se nám vytvořilo pevné těsto. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C.
  3. Z těsta pomocí rukou vytvořte kouli a položte ji na nepřilnavou podložku. Těsto rukou přimáčkněte k podložce, překryjte papírem na pečení a válečkem rozválejte tak, aby vznikla cca 4 mm tenká placka.
  4. Pomocí vykrajovátka vykrájejte sušenky, které poté vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a vložte na 7–8 minut do trouby. Mezitím si připravte krém tak, že do nádoby kuchyňského robota vložte změklé máslo, smetanu, rozehřátou čokoládu a lískooříškové máslo a vše vyšlehejte do hladkého krému.
  5. Hotový krém přendejte do zdobítka a vložte na 10–15 minut ztuhnout do ledničky. Hotové sušenky vyskládejte na tác a nechte vychladnout.
  6. Poté polovinu z nich pomocí zdobítka poklaďte ořískový krémem a zbylými sušenkami je překryjte.
  7. Vršek sušenek potom ozdobte zbývajícím krémem. Hotové sušenky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrfree

Cukrfree Cukrfree

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.


Přečtěte si také

Recepty