Linecké cukroví bez cukru
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Linecké cukroví bez cukru
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Cukroví, do kterého nepřidáte ani gram cukru. I bez něj to totiž jde, stačí vám krém z lískooříškového másla, který si vás získá svou vůní! :)
Postup přípravy
-
Kešu ořechy rovnoměrně rozmixujte tak, aby se vytvořila jemná moučka. Do nádoby přidejte rozmixované ořechy, kokosovou mouku, vanilkový extrakt a vše promíchejte.
-
Poté přidejte celé vejce, žloutek a kešu máslo a propracujte tak, aby se nám vytvořilo pevné těsto. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C.
-
Z těsta pomocí rukou vytvořte kouli a položte ji na nepřilnavou podložku. Těsto rukou přimáčkněte k podložce, překryjte papírem na pečení a válečkem rozválejte tak, aby vznikla cca 4 mm tenká placka.
-
Pomocí vykrajovátka vykrájejte sušenky, které poté vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a vložte na 7–8 minut do trouby. Mezitím si připravte krém tak, že do nádoby kuchyňského robota vložte změklé máslo, smetanu, rozehřátou čokoládu a lískooříškové máslo a vše vyšlehejte do hladkého krému.
-
Hotový krém přendejte do zdobítka a vložte na 10–15 minut ztuhnout do ledničky. Hotové sušenky vyskládejte na tác a nechte vychladnout.
-
Poté polovinu z nich pomocí zdobítka poklaďte ořískový krémem a zbylými sušenkami je překryjte.
-
Vršek sušenek potom ozdobte zbývajícím krémem. Hotové sušenky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě.
Linecké cukroví bez cukru 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Linecké cukroví bez cukru 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree