reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Linecké cukroví bez cukru
Autor: Janina Černá / Cukrfree Linecké cukroví bez cukru

Linecké cukroví bez cukru

Hodnoceno: 13x
Cukroví, do kterého nepřidáte ani gram cukru. I bez něj to totiž jde, stačí vám krém z lískooříškového másla, který si vás získá svou vůní! :)
do 30 minut
54 ks porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Kešu ořechy rovnoměrně rozmixujte tak, aby se vytvořila jemná moučka. Do nádoby přidejte rozmixované ořechy, kokosovou mouku, vanilkový extrakt a vše promíchejte.
  2. Poté přidejte celé vejce, žloutek a kešu máslo a propracujte tak, aby se nám vytvořilo pevné těsto. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C.
  3. Z těsta pomocí rukou vytvořte kouli a položte ji na nepřilnavou podložku. Těsto rukou přimáčkněte k podložce, překryjte papírem na pečení a válečkem rozválejte tak, aby vznikla cca 4 mm tenká placka.
  4. Pomocí vykrajovátka vykrájejte sušenky, které poté vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a vložte na 7–8 minut do trouby. Mezitím si připravte krém tak, že do nádoby kuchyňského robota vložte změklé máslo, smetanu, rozehřátou čokoládu a lískooříškové máslo a vše vyšlehejte do hladkého krému.
  5. Hotový krém přendejte do zdobítka a vložte na 10–15 minut ztuhnout do ledničky. Hotové sušenky vyskládejte na tác a nechte vychladnout.
  6. Poté polovinu z nich pomocí zdobítka poklaďte ořískový krémem a zbylými sušenkami je překryjte.
  7. Vršek sušenek potom ozdobte zbývajícím krémem. Hotové sušenky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě.
Linecké cukroví bez cukru
Autor: Janina Černá / Cukrfree Linecké cukroví bez cukru

reklama

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: cukroví , Sladké