Zdravější verze lineckého cukroví

Moje hodnocení
1x

Odlehčená fitness verze klasického cukroví se neobejde bez kvalitních surovin. Jen ty vám zaručí, že výsledek bude nejen dobře chutnat, ale i obsahovat spoustu tělu prospěšných látek v dobře vstřebatelné podobě. Třeba toto linecké je naprosto bezkonkurenční!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • vejce (bio vejce) 1 ks
  • bio celozrnná špaldová mouka 150 g
  • bio protein 50 g
  • kapka vanilkového extraktu v bio kvalitě
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • bio jablečné pyré (nebo vhodná marmeláda) na slepování

Postup přípravy

  1. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte z nich těsto.
  2. Pokud se bude lepit, přidejte více mouky.
  3. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte do dalšího dne odpočinout.
  4. Předehřejte troubu na 150 °C. Těsto vyválejte asi na půl centimetru silný plát, ze kterého vykrajujte požadované tvary.
  5. Ty následně vyskládejte na pečicí papír a vložte do trouby. Dejte pozor, aby polovina měla uprostřed otvor.
  6. Pečte asi 10 minut, ale cukroví kontrolujte. Vychladlé linecké spojte pomocí marmelády nebo pyré.
  7. Takto připravené linecké nechte alespoň týden až dva odležet, aby nasáklo vlhkost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty