Suroviny
- vejce (bio ) 1 ks
- celozrnná špaldová mouka (bio ) 150 g
- protein (bio ) 50 g
- vanilkový extrakt (v bio kvalitě) kapka
- citronová kůra (bio ) z 1 citronu
- ovocné pyré (bio jablečné pyré nebo vhodná marmeláda na slepování)
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience a vypracujte z nich těsto.
- Pokud se bude lepit, přidejte více mouky.
- Zabalte ho do potravinové fólie a nechte do dalšího dne odpočinout.
- Předehřejte troubu na 150 °C. Těsto vyválejte asi na půl centimetru silný plát, ze kterého vykrajujte požadované tvary.
- Ty následně vyskládejte na pečicí papír a vložte do trouby. Dejte pozor, aby polovina měla uprostřed otvor.
- Pečte asi 10 minut, ale cukroví kontrolujte. Vychladlé linecké spojte pomocí marmelády nebo pyré.
- Takto připravené linecké nechte alespoň týden až dva odležet, aby nasáklo vlhkost.
Zdravé linecké cukroví 1 Zdroj: archiv Bio zebra