Dresink
- ostružiny 100 g
- extra virgin olivový olej 100 ml
- balzamikový ocet 2 lžíce
- med 2 lžíce
- dijonská hořčice 2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Smažený sýr
- kozí sýr 300 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 2 ks
- strouhanka 220 g
- olej na smažení (řepkový)
Salát
- směs listových salátů 300 g
- ostružiny 200 g
- červená řepa (vařená, malá) 2 ks
- červená cibule 1 ks
- ředkvičky 10 ks
Postup přípravy
- Vložte všechny ingredience na dresink do vysoké nádoby a rozmixujte je ponorným mixérem dohladka. Uložte dresink do chladničky vychladit.
- Kozí sýr dejte alespoň na 15–30 minut do mrazničky, aby se s ním lépe pracovalo. Poté ho nakrájejte na centimetrová kolečka. Obalte je postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Znovu dejte na chvíli ztuhnout do mrazničky.
- V pánvi rozehřejte olej a sýry osmažte z obou stran dozlatova. Nechte je okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného tuku.
- Smíchejte listový salát s ostružinami, tenkými plátky červené řepy, ředkviček a cibule. Zakápněte připraveným dresinkem a navrch položte ještě teplé smažené kozí sýry.

Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také salát se zapečeným kozím sýrem a červenou řepou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýrem