Suroviny
- čekanka (puky) 4 ks
- kozí sýr (čerstvý) 200 g
- extra virgin olivový olej 50 ml
- sezamová semínka 1 lžíce
- cukr krupice 3 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř (bílý)
Postup přípravy
- Očistěte čekanku a puky podélně rozkrojte na půlky. Dejte cukr do mělkého talíře a čekankové puky v něm z řezné strany obalte. Lehce oklepejte a nechte 5–10 minut vstřebat.
- Připravené puky potřete olivovým olejem, rozdrobte na ně kozí sýr, zasypte nasekanou petrželí, sezamovými semínky, solí a bílým pepřem. Pečte na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Servírujte jako teplý předkrm s bílým pečivem.