reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem
Autor: archiv Prima FRESH Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem

Čekankové puky s kozím sýrem, petrželkou a sezamem

Hodnoceno: 0x
Jemně nahořklá chuť čekanky získá další rozměr díky zkaramelizovanému cukru a výraznému kozímu sýru.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Očistěte čekanku a puky podélně rozkrojte na půlky. Dejte cukr do mělkého talíře a čekankové puky v něm z řezné strany obalte. Lehce oklepejte a nechte 5–10 minut vstřebat.
  2. Připravené puky potřete olivovým olejem, rozdrobte na ně kozí sýr, zasypte nasekanou petrželí, sezamovými semínky, solí a bílým pepřem. Pečte na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
  3. Servírujte jako teplý předkrm s bílým pečivem.

Vyzkoušejte i další recepty s čekankovými puky:

reklama