Salát
- červená řepa 3 ks
- rukola 2 hrsti
- polníček 2 hrsti
- kozí sýr s bílou plísní 500 g
- vlašské ořechy 1 hrst
- cherry rajčátka (i více barev) 1 hrst
- velká bílá bageta 1 ks
- Máslo 3 lžíce
Dresink
- rostlinný olej 6 lžic
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- Med 1 lžíce
- dijónská hořčice 1 lžíce
- sůl a čerstvě mletý bílý pepř
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte asi na 180 °C, řepu zabalte do alobalu a pečte asi hodinu. Počkejte, až řepa vychladne a teprve poté ji oloupejte.
- Bagetu nakrájejte na kostičky a opečte je na sucho na pánvi. Jakmile začnou kostičky chytat barvu, promíchejte je s máslem, udrží se více křupavé.
- Ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
- V míse promíchejte přepůlená rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Přidejte na půlměsíčky nakrájenou červenou řepu, kostičky opečené bagety a ořechy. Salát rozdělte na talíře.
- Sýr pokrájejte na plátky a krátce zapečte pod grilem, povrch by měl lehce zezlátnout. Opečený sýr pak nandejte na jednotlivé porce salátu.