Salát
- červená řepa 3 ks
- rukola 2 hrsti
- polníček 2 hrsti
- kozí sýr (s bílou plísní) 500 g
- vlašské ořechy 1 hrst
- cherry rajčata (i více barev) 1 hrst
- světlá bageta (velká ) 1 ks
- máslo 3 lžíce
Dresink
- rostlinný olej 6 lžic
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- med 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
Připravte salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýrem podle videoreceptu
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte asi na 180 °C, řepu zabalte do alobalu a pečte asi hodinu. Počkejte, až řepa vychladne a teprve poté ji oloupejte.
- Bagetu nakrájejte na kostičky a opečte je na sucho na pánvi. Jakmile začnou kostičky chytat barvu, promíchejte je s máslem, udrží se více křupavé.
- Ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
- V míse promíchejte přepůlená rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Přidejte na půlměsíčky nakrájenou červenou řepu, kostičky opečené bagety a ořechy. Salát rozdělte na talíře.
- Sýr pokrájejte na plátky a krátce zapečte pod grilem, povrch by měl lehce zezlátnout. Opečený sýr pak nandejte na jednotlivé porce salátu.