Pečená červená řepa s tymiánem, ořechy a kozím sýrem

Moje hodnocení
12x

Červená řepa zažívá svůj slavný návrat na naše stoly. Není divu: je totiž nabitá vitaminy a minerály, má nádhernou barvu, jedinečnou chuť a jde připravit na spoustu způsobů. Připravte si z této původně středomořské zeleniny skvělou přílohu. Řepu upečte, oživte tymiánem, vlašskými ořechy a kozím sýrem a řepě navždy podlehnete.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Červenou řepu pečlivě omyjte a zbavte ji zbytků hlíny a písku. Neoloupané celé bulvy rozložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, aby se nedotýkaly a mohl kolem nich volně proudit vzduch.
  2. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte klasicky při současném horním a spodním ohřevu asi 45 minut. Poté snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě dalších 30 minut, dokud se řepa nerozvoní a nebude krásně měkká. Můžete si práci usnadnit – některé trouby umožňují nastavit pečení v krocích, takže nemusíte hlídat čas a vše nastavíte na začátku.
  3. Opečenou červenou řepu oloupejte a rozkrájejte na větší kusy.
  4. V pánvi rozehřejte máslo a zprudka kostky červené řepy osmažte. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekaný tymián. Podávejte s nadrobeným kozím sýrem a hrubě nasekanými vlašskými ořechy jako přílohu nebo jako teplý salát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gorenje


Přečtěte si také

Recepty