Pečená červená řepa s tymiánem, ořechy a kozím sýrem
Zdroj: Gorenje
Pečená červená řepa s tymiánem, ořechy a kozím sýrem
Zdroj:
Gorenje
Červená řepa zažívá svůj slavný návrat na naše stoly. Není divu: je totiž nabitá vitaminy a minerály, má nádhernou barvu, jedinečnou chuť a jde připravit na spoustu způsobů. Připravte si z této původně středomořské zeleniny skvělou přílohu. Řepu upečte, oživte tymiánem, vlašskými ořechy a kozím sýrem a řepě navždy podlehnete.
Postup přípravy
-
Červenou řepu pečlivě omyjte a zbavte ji zbytků hlíny a písku. Neoloupané celé bulvy rozložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, aby se nedotýkaly a mohl kolem nich volně proudit vzduch.
-
Pekáček vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte klasicky při současném horním a spodním ohřevu asi 45 minut. Poté snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě dalších 30 minut, dokud se řepa nerozvoní a nebude krásně měkká. Můžete si práci usnadnit – některé trouby umožňují nastavit pečení v krocích, takže nemusíte hlídat čas a vše nastavíte na začátku.
-
Opečenou červenou řepu oloupejte a rozkrájejte na větší kusy.
-
V pánvi rozehřejte máslo a zprudka kostky červené řepy osmažte. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekaný tymián. Podávejte s nadrobeným kozím sýrem a hrubě nasekanými vlašskými ořechy jako přílohu nebo jako teplý salát.
Pečená červená řepa s tymiánem, ořechy a kozím sýrem
Zdroj: Gorenje
Pečená červená řepa s tymiánem, ořechy a kozím sýrem
Zdroj:
Gorenje