Suroviny
- baby špenát 120 g
- čekanka 100 g
- polníček 100 g
- Jahody 120 g
- vlašské ořechy 15 g
- čerstvý kozí sýr 100 g
- Olivový olej 6 lžic
- balzamikový ocet 1 lžíce
- pomerančová šťáva 1 lžíce
- hrubozrnná horčice 1 lžička
Postup přípravy
- Do mísy vložte špenát, čekanku a polníček.
- Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Přidejte je do mísy.
- Dobře vyšlehejte olej, balsamico, pomerančovou šťávu a hořčici.
- Zálivku opatrně promíchejte se vším, co jste připravili do mísy. Část zálivky si ale ještě nechte stranou.
- Salát rozdělte do dvou misek, ve kterých ho budete podávat. Na vrch nadrolte čerstvý kozí sýr, vše ozdobte hrubě posekanými ořechy a ještě pokapejte zbytkem zálivky.