reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Sladkokyselý pórek s kozím tvarohem a rozinkami
Autor: Ještě více hojnosti Sladkokyselý pórek s kozím tvarohem a rozinkami

Sladkokyselý pórek s kozím tvarohem a rozinkami

Hodnoceno: 0x
Pórek nemusí být jen součástí základu polévky, díky kterému získá svěže pikantní cibulovou chuť, ale zaslouží si i hlavní roli. Jeho jemná nasládlost skvěle vynikne s krémovým kozím sýrem a sladkými rozinkami, které ho ozdobí jako drahokamy. Podávat ho můžete jako elegantní předkrm nebo hlavní zeleninový chod.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Pórky příčně rozpulte, důkladně omyjte a vyskládejte je do širokého nízkého hrnce. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky k pórkům. Přidejte k nim bobkové listy, víno, olivový olej a asi 250 ml vody tak, aby byly pórky napůl ponořené v tekutině. Přidejte ¾ lžičky soli a trochu černého pepře a na středním stupni povařte zhruba 30 minut. Špička nože musí proniknout do pórku bez jakéhokoli odporu. Během vaření pórky jednou nebo dvakrát obraťte, aby se vařily stejnoměrně.
  2. Děrovanou naběračkou přeneste pórky na talíř. Tekutinu, ve které se vařily, přeceďte do malého rendlíku a svařte na vysokém stupni, až zbydou zhruba 3 lžíce. Odpařování trvá přibližně 12–15 minut. 
  3. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a vsypte ji do rendlíku. Přidejte rozinky, ocet, cukr, ¼ lžičky soli a trochu černého pepře. Promíchejte, odstavte, nechte změknout a marinovat. 
  4. Ve velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej na středním stupni. Opatrně přidejte pórky a opékejte je 2 minuty na každé straně mírně dozlatova. Vyjměte je a nechte zchladnout. 
  5. Rozdělte je na čtyři talíře, poklaďte je kopečky kozího tvarohu nebo sýra, dresinkem s cibulí a rozinkami a navrch nasypte kerblík nebo petrželku.
Sladkokyselý pórek s kozím tvarohem a rozinkami
Autor: Ještě více hojnosti Sladkokyselý pórek s kozím tvarohem a rozinkami

Ještě více hojnosti
Yotam Ottolenghi

Izraelský šéfkuchař Yotam Ottolenghi momentálně žije v britském Camdenu a vymýšlí recepty do svého sloupku v novinách Guardian nebo do televizních pořadů, ve kterých představuje inovativní zpracování zeleniny a použití koření tak, abyste s malým úsilím dosáhly velkého efektu. Jeho dobroty můžete ochutnat v proslulých londýnských lahůdkářstvích Ottolenghi
a v restauraci NOPI, nebo si je uvařit doma. Ve své kuchařce Ještě více hojnosti ukazuje překvapivé způsoby úpravy zeleniny a obilovin, jejichž zpracování a kombinace vytvářejí fantastické lahůdky poutající všechny smysly. Recepty komentuje krátkými příběhy o jejich vzniku či oblibě v rodině, u přátel či hostů v restauraci, vysvětluje použité suroviny i prozrazuje praktické tipy, a tak si kuchařku s chutí i jen přečtete. Ale nepustit se do vaření by byla věčná škoda. 
Vydalo nakladatelství Slovart. 
 

reklama

Související témata: Hlavní jídla

reklama