Suroviny
- červená čočka 100 g
- černá čočka Beluga 150 g
- zeleninový vývar 100 ml
- malé karotky s natí 10 ks
- malé červené řepy 6 ks
- olivový olej 5 lžic
- kozí sýr 1 váleček
- třtinový cukr (bílý jogurt)
- kopr
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva (citrónová šťáva) 2 lžíce
- vejce (sůl, pepř)
Postup přípravy
- Troubu rozpalte na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Na něj si dejte omyté karotky s natí a oloupané červené řepy (můžete je klidně rozpůlit).
- Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct na 20–25 minut.
- Mezitím si připravte dip – jogurt smíchejte s utřeným česnekem, 2 lžícemi citrónové šťávy a trochou kopru.
- Dejte si vařit červenou a černou čočku podle návodu na obalu (každou zvlášť).
- Do vody k čočkám přidejte ke každé po 50 ml zeleninového vývaru.
- Poté z nich sceďte tekutinu a nandejte na talíř.
- K čočce přidejte upečenou zeleninu, kozí sýr, kopr a dip.
Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem Zdroj: Máma peče doma