Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem

Moje hodnocení
2x

Salát umí zastat hlavní jídlo, nemusíte se vůbec bát. Stačí jen zvolit vhodné ingredience. Třeba takový čočkový s kozím sýrem a pečenou zeleninou je lehký na přípravu a krásně voní!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozpalte na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Na něj si dejte omyté karotky s natí a oloupané červené řepy (můžete je klidně rozpůlit).
  3. Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct na 20–25 minut.
  4. Mezitím si připravte dip – jogurt smíchejte s utřeným česnekem, 2 lžícemi citrónové šťávy a trochou kopru.
  5. Dejte si vařit červenou a černou čočku podle návodu na obalu (každou zvlášť).
  6. Do vody k čočkám přidejte ke každé po 50 ml zeleninového vývaru.
  7. Poté z nich sceďte tekutinu a nandejte na talíř.
  8. K čočce přidejte upečenou zeleninu, kozí sýr, kopr a dip.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Máma peče doma

Barbora Gorecká Máma peče doma

Blogerka Bára Gorecká pečuje v práci o pacienty a doma o dva syny a manžela. Rozmazluje je především dezerty, moučníky a dorty všeho druhu, které od roku 2016 zveřejňuje na svém blogu Máma peče doma. Po kuchařce Moje nejsladší vzpomínky vytvořila další knihu plnou laskomin – Sladce. Sladké recepty ze všech koutů světa rozdělila do sedmi kapitol a neomezuje se pouze na pečené dobroty. Najdete tu i hity poslední doby jako citronový krém, dulce de leche, domácí nutellu či slaný karamel. Z nabídky 83 pochoutek si vybere opravdu každý, ale pustit se na sladkou jízdu kolem světa s průvodkyní Bárou už chce pořádnou chuť na sladké.

mamapecedoma.com


Přečtěte si také

Recepty