Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem
Zdroj: Máma peče doma
Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem
Zdroj:
Máma peče doma
Postup přípravy
-
Troubu rozpalte na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Na něj si dejte omyté karotky s natí a oloupané červené řepy (můžete je klidně rozpůlit).
-
Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct na 20–25 minut.
-
Mezitím si připravte dip – jogurt smíchejte s utřeným česnekem, 2 lžícemi citrónové šťávy a trochou kopru.
-
Dejte si vařit červenou a černou čočku podle návodu na obalu (každou zvlášť).
-
Do vody k čočkám přidejte ke každé po 50 ml zeleninového vývaru.
-
Poté z nich sceďte tekutinu a nandejte na talíř.
-
K čočce přidejte upečenou zeleninu, kozí sýr, kopr a dip.
Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem 1
Zdroj: Máma peče doma
Čočkový salát s pečenou zeleninou a kozím sýrem 1
Zdroj:
Máma peče doma