Suroviny
- kozí sýr (pomazánkový(viz tip)) 400 g
- med 130 g
- jablečný ocet 30 ml
- olej 150 g
- čekanka 200 g
- listový salát 200 g
- ořechový olej 10 ml
- ořechy 100 g
- hruška 400 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do odměrky dejte olej, med a ocet a tyčovým mixérem mixujte alespoň 2 minuty, aby vznikla emulze. Dresink dochuťte solí a pepřem.
- Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Salát očistěte a opláchněte.
- Kozí sýr dejte do misky a dochuťte solí, pepřem a ořechovým olejem.
- Ve velké míse smíchejte salát, nakrájenou čekanku, hrušky a dresink. Vše dobře promíchejte a nandejte na talíře.
- Posypte ořechy a na salát ještě přidejte kozí sýr.
PRIMA TIP: V tomto salátu hraje prim kozí sýr, proto velmi záleží na jeho výběru. Jednoznačně doporučujeme loňského vítěze Regionální potraviny v Kraji Vysočina – Pomazánkový kozí sýr bílý z BIOFARMY DoRa s. r. o. Vyrábějí ho na rodinné ekologické farmě podle své originální receptury. Základem je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality. Jedná se o jemnou tvarohovou pomazánku, která si vás podmaní svou lahodnou chutí.
Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem 2 Zdroj: Regionální potravina
Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem 3 Zdroj: Regionální potravina