Regionální potravina

Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem

Moje hodnocení
8x

Přestože se nesou zimní recepty v „hutnějším“ duchu, nezapomínejme ani na lehkou večeři v podobě salátu. Někdy si vystačíme s variantou „co dům dal“, ale proč se taky neinspirovat ozkoušeným a perfektně vyladěným receptem? V tom našem se ukrývá čekanka, listový salát, ořechy, hrušky, med a další zajímavá dochucovadla. Surovinou, která všechny ostatní dokonale propojí, je kozí sýr.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  • Do odměrky dejte olej, med a ocet a tyčovým mixérem mixujte alespoň 2 minuty, aby vznikla emulze. Dresink dochuťte solí a pepřem.
  • Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Salát očistěte a opláchněte.
  • Kozí sýr dejte do misky a dochuťte solí, pepřem a ořechovým olejem.
  • Ve velké míse smíchejte salát, nakrájenou čekanku, hrušky a dresink. Vše dobře promíchejte a nandejte na talíře.
  • Posypte ořechy a na salát ještě přidejte kozí sýr.

PRIMA TIP: V tomto salátu hraje prim kozí sýr, proto velmi záleží na jeho výběru. Jednoznačně doporučujeme loňského vítěze Regionální potraviny v Kraji Vysočina – Pomazánkový kozí sýr bílý z BIOFARMY DoRa s. r. o. Vyrábějí ho na rodinné ekologické farmě podle své originální receptury. Základem je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality. Jedná se o jemnou tvarohovou pomazánku, která si vás podmaní svou lahodnou chutí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty