Suroviny
- rajčata (zralá ) 500 g
- houska (2 dny staré housky nebo bageta) 2 ks
- šalotka 1 ks
- kozí sýr (čerstvý ) 150 g
- pažitka (čerstvá ) 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Housky nebo bagetu nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné křupavé krutony.
- Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí.
- Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.
PRIMA TIP: Rajčata, která si přinesete domů, v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Proto je vždy skladujte v pokojové teplotě. Kozí sýr můžete zaměnit i za měkký ovčí sýr, jako je brynza, která má velmi výraznou chuť. Hodí se i všechny typy balkánských sýrů, případně feta. Další informace o kvalitě potravin najdete na www.akademiekvality.cz.
Svěží rajčatový salát s kozím sýrem a křupavými krutony 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Svěží rajčatový salát s kozím sýrem a křupavými krutony 3 Zdroj: akademiekvality.cz