akademiekvality.cz

Svěží rajčatový salát s kozím sýrem a křupavými krutony

Moje hodnocení
10x

Zeleninový salát je ideální varianta lehkého obědu nebo večeře v létě. Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“? Z toho našeho budete mít radost! Obsahuje totiž jen pár surovin. Ale jak se říká, málo je někdy více. Nesmějí v něm chybět rajčata, protože je právě vrchol jejich sezony. Byla by škoda toho nevyužít. Jsou totiž plná antioxidantů, vitaminů a minerálů. Navíc je mohou konzumovat také diabetici a pomáhají při detoxikaci organismu. A především jsou opravdu lahodná. V kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem nemají chybu!

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Housky nebo bagetu nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné křupavé krutony.
  2. Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí.
  3. Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.

PRIMA TIP: Rajčata, která si přinesete domů, v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Proto je vždy skladujte v pokojové teplotě. Kozí sýr můžete zaměnit i za měkký ovčí sýr, jako je brynza, která má velmi výraznou chuť. Hodí se i všechny typy balkánských sýrů, případně feta. Další informace o kvalitě potravin najdete na www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty