Těsto:
- hladká mouka 200 g
- plnotučné mléko 120 ml
- máslo 40 g
- droždí 10 g
- sůl 1/2 lžičky
Náplň:
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kapie (červená) 1 ks
- pancetta 150 g
- passata 300 ml
- sušené oregáno 1 lžíce
- sůl
- pepř černý mletý
- mozzarella (pevná, na pizzu) 200 g
Postup přípravy:
- Nejprve vypracujte kynuté těsto. Do větší misky prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nalijte vlažné mléko a do tohoto mléka nadrolte droždí.
- Okraj mouky posypte solí, přidejte máslo a vše promíchejte. Směs vysypte na pracovní plochu a vypracujte z ní hladké kompaktní těsto. Těsto vložte zpět do misky, přikryjte ho a nechte 1 hodinu kynout.
- Než těsto vykyne, připravte náplň. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V pánvi na troše rozpáleného oleje cibuli orestujte. Přidejte prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájenou kapii a pancettu a vše chvíli restujte.
- Když je paprika měkká a pancetta zlatavá, přilijte passatu, přidejte oregano, sůl a pepř. Vše promíchejte a 10 minut vařte. Poté směs sundejte z plotny a nechte ji zcela vychladnout. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
- Vykynuté těsto vyválejte do tvaru většího obdélníku o velmi malé tloušťce. Těsto potřete připravenou směsí, posypte sýrem a pak ho po kratší straně srolujte.
- Plech vyložte pečicím papírem. Srolované těsto nití naporcujte na 2 cm silná kolečka. Ta po jednom naskládejte na plech a nechte je 15 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vykynuté šneky potřete rozkvedlaným vejcem a poté pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Ještě horké šneky poprášte parmezánem a posypte lístky tymiánu. Poté můžete podávat.
Nebo pokud chcete, můžete vyzkoušet šneky podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta
Máte rádi slané chuťovky z kynutého těsta? Vyzkoušejte další: