Neplecha na plechu

Kynuté pizza šneky s rajčatovou omáčkou, pancettou a mozzarellou

Moje hodnocení
3x

Šneky z listového těsta jistě znáte. Je to rychlá chuťovka, kterou zvládnete během pár minut. Pokud ale máte víc času, zkuste listové těsto vyměnit za kynuté! Rozhodně stojí za to!

25 porcí
120 minut

Těsto:

Náplň:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Nejprve vypracujte kynuté těsto. Do větší misky prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nalijte vlažné mléko a do tohoto mléka nadrolte droždí.
  2. Okraj mouky posypte solí, přidejte máslo a vše promíchejte. Směs vysypte na pracovní plochu a vypracujte z ní hladké kompaktní těsto. Těsto vložte zpět do misky, přikryjte ho a nechte 1 hodinu kynout.
  3. Než těsto vykyne, připravte náplň. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V pánvi na troše rozpáleného oleje cibuli orestujte. Přidejte prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájenou kapii a pancettu a vše chvíli restujte.
  4. Když je paprika měkká a pancetta zlatavá, přilijte passatu, přidejte oregano, sůl a pepř. Vše promíchejte a 10 minut vařte. Poté směs sundejte z plotny a nechte ji zcela vychladnout. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
  5. Vykynuté těsto vyválejte do tvaru většího obdélníku o velmi malé tloušťce. Těsto potřete připravenou směsí, posypte sýrem a pak ho po kratší straně srolujte.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Srolované těsto nití naporcujte na 2 cm silná kolečka. Ta po jednom naskládejte na plech a nechte je 15 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C.
  7. Vykynuté šneky potřete rozkvedlaným vejcem a poté pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Ještě horké šneky poprášte parmezánem a posypte lístky tymiánu. Poté můžete podávat.

Nebo pokud chcete, můžete vyzkoušet šneky podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta

Máte rádi slané chuťovky z kynutého těsta? Vyzkoušejte další:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty