Svatava Vašková pro Kulinaria.cz

Duchové z kynutého těsta aneb hrozné chlebové placky

Moje hodnocení
1x

Na každé slavnostní tabuli nesmí chybět pečivo. A na té halloweenské by nemělo chybět nějaké opravdu strašné pečivo :). Duchové z kynutého těsta vás ale po ochutnání zaručeně nevyděsí!

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, teplou vodu, olivový olej, změklé máslo a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout.
  2. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na 6 dílů. Každý vytvarujte do tvaru ducha a ostrým nožem vytvořte oči a ústa. Duchy přendejte na plech a nechte je ještě asi 20 minut dokynout. Troubu dejte předehřát na 200 stupňů.
  3. Duchy lehce pokapejte olivovým olejem a posypte vločkovou solí. Pečte zhruba 10 minut a pak je nechte zchladnout na kovové mřížce.

Na pečení se vám bude hodit výsuvný obdélníkový plech Guardini z řady Gardenia, který je extrémně univerzální – díky variabilním rozměrům je ideální pro pečení ve standardních nebo XXL formátech, aby uspokojil celou rodinu. Nadchne také kvalitou a nepřilnavým povrchem, který zaručí perfektní výsledky pečení a snadné čištění. Dostupné na e-shopu Kulinaria zde.

Pokud hledáte jednodušší variantu pečiva, zkuste chlebové placky naan s česnekem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková pro Kulinaria.cz


Přečtěte si také

Recepty