Inna Valoušková

Kynuté trhací buchtičky se slaninou a česnekem

Moje hodnocení
1x

Slané těsto plné česneku a slaniny? Takový základ pro kynuté trhací buchtičky je naprosto perfektní! Poslouží jako příloha, ale můžete je podávat i jen tak. Jejich chuť je totiž famózní!

24 porcí
180 minut

Kvásek:

Těsto:

Na pomazání:

Postup přípravy:

  1. Na začátku v malé misce smíchejte rozdrobené droždí s cukrem, moukou a vodou. Na teplém místě kvásek nechte vzejít (trvá to zhruba 15 minut).
  2. Mezitím slaninu pokrájejte na menší kousky, na pánvi osmahněte a poté ji nechte vychladnout.
  3. Do mísy dejte mouku, vodu, olej, sůl, vzešlý kvásek a připravenou slaninu a vše zpracujte v těsto. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto nakynout. Trvá to zhruba 1–1,5 hodiny.
  4. V misce smíchejte změklé máslo a rozmačkaný česnek. Vykynuté těsto dejte na vál a lehce propracujte. Poté vyválejte na plát velikosti 20×30 cm. Těsto dejte do pekáče vymazaného máslem a nožem nebo jinou pomůckou těsto rozkrojte na čtyři pruhy podél a na šest pruhů na šířku.
  5. Vznikne nám 24 buchtiček, které potřete změklým máslem s česnekem a na teplém místě nechte kynout 20 minut. Mezitím troubu předehřejte na 180 °C. Buchtičky pečte 20–25 minut. Po upečení nechte vychladnout a trhejte na jednotlivé kousky.

Chcete si upéct další domácí pečivo? Zkuste focacciu podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia

Nebo tu máme další slané buchty nebo trhací chleby:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty