Na dozdobení
Postup přípravy
- Nejprve cca 16 – 20 hodin předem připravte těsto biga. Do misky dejte mouku, vodu, droždí a propracujte. Těsto by mělo být vymíchané hodně nahrubo, poté ho nechte minimálně 16 hodin odpočívat přikryté v lednici.
- Po této době těsto biga vložte do kuchyňského robota spolu se semolinovou moukou, droždím, cca polovinou vody a použijte nejprve plochý hnětač. Nechte hníst 4 minuty na pomalý stupeň. Poté přidejte za chodu sůl a zbytek vody. Nechte hníst 5 minut. Po 5 minutách vyměňte nástavec, použijte hnětací hák a dále hněťte 5 – 6 minut.
- Těsto přendejte do misky, kterou lehce vymažte olivovým olejem a nechte kynout cca 30 minut.
- Mezitím nakrájejte rajčata a připravte olivy.
- Vezměte plech, vymažte ho olivovým olejem a těsto na něj rozprostřete. Plech přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 minut odpočinout.
- Nakonec na těsto poklaďte připravená rajčata, olivy, osolte a posypte oreganem. Takto nechte ještě kynout 20 – 30 minut a poté dejte do trouby péct na 250 °C na cca 13 – 15 minut (dle trouby).
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE