VE VARU: Kynutá focaccia pugliese s cherry rajčátky a olivami
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Kynutá focaccia pugliese s cherry rajčátky a olivami
Zdroj:
FTV Prima
Fermentované těsto biga
-
pšeničná mouka
(typ Manitoba )
150 g
-
droždí
1 g
-
voda
70 g
Postup přípravy
-
Nejprve cca 16 – 20 hodin předem připravte těsto biga. Do misky dejte mouku, vodu, droždí a propracujte. Těsto by mělo být vymíchané hodně nahrubo, poté ho nechte minimálně 16 hodin odpočívat přikryté v lednici.
-
Po této době těsto biga vložte do kuchyňského robota spolu se semolinovou moukou, droždím, cca polovinou vody a použijte nejprve plochý hnětač. Nechte hníst 4 minuty na pomalý stupeň. Poté přidejte za chodu sůl a zbytek vody. Nechte hníst 5 minut. Po 5 minutách vyměňte nástavec, použijte hnětací hák a dále hněťte 5 – 6 minut.
-
Těsto přendejte do misky, kterou lehce vymažte olivovým olejem a nechte kynout cca 30 minut.
-
Mezitím nakrájejte rajčata a připravte olivy.
-
Vezměte plech, vymažte ho olivovým olejem a těsto na něj rozprostřete. Plech přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 minut odpočinout.
-
Nakonec na těsto poklaďte připravená rajčata, olivy, osolte a posypte oreganem. Takto nechte ještě kynout 20 – 30 minut a poté dejte do trouby péct na 250 °C na cca 13 – 15 minut (dle trouby).
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Kynutá focaccia pugliese s cherry rajčátky a olivami
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Kynutá focaccia pugliese s cherry rajčátky a olivami
Zdroj:
FTV Prima