VE VARU: Kynutá focaccia pugliese s cherry rajčátky a olivami

Moje hodnocení
2x

Ve 14. epizodě pořadu Ve varu si šéfkuchař Marco Giampaoli pozval jako hosta italského pekaře Giacoma Candida a společně připravili italský chléb focaccia z jihoitalské Puglie.

4 porce
120 minut
italská

Fermentované těsto biga

  • pšeničná mouka (typ Manitoba ) 150 g
  • droždí 1 g
  • voda 70 g

Těsto

Postup přípravy

  1. Nejprve cca 16 – 20 hodin předem připravte těsto biga. Do misky dejte mouku, vodu, droždí a propracujte. Těsto by mělo být vymíchané hodně nahrubo, poté ho nechte minimálně 16 hodin odpočívat přikryté v lednici.
  2. Po této době těsto biga vložte do kuchyňského robota spolu se semolinovou moukou, droždím, cca polovinou vody a použijte nejprve plochý hnětač. Nechte hníst 4 minuty na pomalý stupeň. Poté přidejte za chodu sůl a zbytek vody. Nechte hníst 5 minut. Po 5 minutách vyměňte nástavec, použijte hnětací hák a dále hněťte 5 – 6 minut.
  3. Těsto přendejte do misky, kterou lehce vymažte olivovým olejem a nechte kynout cca 30 minut.
  4. Mezitím nakrájejte rajčata a připravte olivy.
  5. Vezměte plech, vymažte ho olivovým olejem a těsto na něj rozprostřete. Plech přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 minut odpočinout.
  6. Nakonec na těsto poklaďte připravená rajčata, olivy, osolte a posypte oreganem. Takto nechte ještě kynout 20 – 30 minut a poté dejte do trouby péct na 250 °C na cca 13 – 15 minut (dle trouby).
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty